HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gölet çöplüğe döndü

Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan Kocadere Göleti, yağışlar nedeniyle göletin hemen arkasında bulunan vahşi depolama sahasından gelen atıklar yüzünden çöplüğe döndü.

Bölgede meydana gelen son yağışların ardından göletin yaklaşık 1 kilometre ötesinde bulunan Keşan Belediyesi'ne ait vahşi depolama sahasından çok sayıda çöp, yağmur sularıyla birlikte gölete doldu. Gölete gelen çöpler nedeniyle gölet kıyıları resmen çöplüğe döndü. Çevreye gelen ve amatör balıkçılık yapan vatandaşlar ise durumdan rahatsız. Bölgedeki vahşi depolama sahası nedeniyle hemen hemen her yıl göletin bu hale geldiğini söyleyen amatör bir balıkçı, "Çok fazla bir çöp var. Yetkililerin bir şeyler yapması gerekiyor. Her zamanlar yağış döneminde bu çöpler birikiyor. Göletin uç tarafında dağların arkasında çöplük var. Oradan geliyor" dedi.

Gölette hala balık tutulduğunu bildiren balıkçı, buradaki balıkların yenmesinin zararlı olabileceğini söyledi. Öte yandan göletin üzerindeki çöplerde, futbol ve basketbol topundan, ekmek, cam ve plastik şişe, kağıt ve karton gibi çok sayıda atık var.

TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ YAŞANABİLİR

Çöplüğe dönen gölette çok sayıda balık yaşarken, çöpler nedeniyle yakın zamanda toplu balık ölümlerinin yaşanabileceği, ayrıca buradan tutulan balıklarda da hastalık olabileceği tahmin ediliyor. Göletin etrafında bulunan çok sayıda işletme de gelen kötü kokulardan rahatsız oluyor. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler