HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gönüllü polislere kürtçe ve arapça kursu

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nce polis memurlarının, vatandaşlarla daha iyi iletişim kurmaları amacıyla Arapça ve Kürtçe dil kursu açıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, üç dilin konuşulduğu Siirt'te polis memurları için Arapça ve Kürtçe dil kursları açıldığı belirtilerek, 2 ay devam edecek kurslara toplam 50 polis memurunun katıldığı kaydedildi.

Açıklamada Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın, kursa giden polis memurlarını ziyaret ederek, vatandaşlarla kurulacak sağlıklı iletişimin önemine değindiği belirtildi.

Siirt'in, üç dilin ve farklı kültürlerin, bin yıldan beri barış, kardeşlik ve hoşgörü içinde yaşadığı bir kültür ve medeniyet şehri olduğuna değinilen açıklamada, Vali Aydın'ın da kursta verilen dersleri bir süre izlediği bildirildi.

Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ise vatandaşlarla daha iyi ve sağlıklı iletişim kurabilmek amacıyla, gönüllü polis memurlarına Arapça ve Kürtçe dil kursu vermeye başladıklarını dile getirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Şube Müdürlüğü bünyesinde başlattıkları kurslarda, Kürtçe ve Arapça dersi verildiğini ifade eden Ekizoğlu, "Arkadaşlarımız bölgenin yöresel dillerini Kürtçe ve Arapça'yı öğrenmek istediklerini bizlere ilettiklerinde, konuyu Sayın Valimize arz ettik. Sağ olsun tüm çalışmalarımızda olduğu gibi bu fikrimize de destek verdi. Bizler de vatandaşlarımızla daha sağlıklı iletişim kurulması amacıyla dil kursu açtık. Hocalarımız eşliğinde 25 polis memurumuza Kürtçe, 25 polisimize de Arapça kursu verilmektedir. Bu bölgede görev yapıyorsanız, bölgenin dillerini de iyi öğrenmemiz lazım. Çünkü halkımızla paylaşacağımız çok şey var" dedi.

(A.A)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler