HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Google doodle oldu. Google doğum günü çarkıfeleğini doodle yaptı. Larry Page‬ ‪Sergey Brin‬‬ Google'ı nasıl ortaya çıkarttı?

Google bugün 19. yaşını kutluyor. Google doğum günü için özel bir doodle hazırladı. Google doğum günü çarkıfeleğini doodle yaptı. Kullanıcılar Google ana sayfada birbirinden farklı iç içe geçmiş doodle tasarımlarını Google çarkıfeleğinde görebilecek. Peki Larry Page‬ ‪Sergey Brin‬‬ Google'ı nasıl ortaya çıkarttı? Google ne zaman ve nasıl kuruldu?

Google doodle oldu. Google doğum günü çarkıfeleğini doodle yaptı. Larry Page‬ ‪Sergey Brin‬‬ Google'ı nasıl ortaya çıkarttı?

Arama motoru devi Google 19. doğum gününü kutluyor. Bugün Google'ın doğum günü. Doğum gününe özel olarak Google çarkıfeleği doodle oldu. Google özel günlerde farklı tasarımlarla kullanıcılara sürprizler yaşatmaya alışkın. Bu kez doodle, Google için hazırlandı. Peki Google nasıl kuruldu? Larry Page‬ ‪Sergey Brin‬‬ Google'ı nasıl ortaya çıkarttı? İşte Google'un hikayesi...

19. yaşına özel Google'dan sürpriz doodle karşıladı bugün kullanıcıları. Önemli günlere doodle yapan Google'ın bugünkü sürprizi ise 'Google'ın doğum günü çarkıfeleği' oldu. Google arama motoru, 27 Eylül 2005 tarihinde rekor bir indeks sayısına ulaştı. Bu rekordan sonra da artık Google'ın doğum günü, her sene 27 Eylül tarihinde kutlanılmaya başlandı.

GOOGLE 19 YAŞINDA

Google'ın 19. yaşına özel doodle hazırladı. Bu doodle bir çarkıfelek olarak hazırlandı ve içerisinde 19 farklı tasarım yer alıyor. İçinde Beethoven'ın 245'nci yaşını kutlarken oynanan müzikal bulmaca oyunundan, tic-tac-toe'ya kadar farklı oyunlar yer alıyor.

LARRY PAGE‬ ‪SERGEY BRİN‬‬ GOOGLE'I NASIL ORTAYA ÇIKARTTI?

19 yıl önce Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulan Google, 2005 yılından beri doğum gününü 27 Eylül tarihinde kutlasa da ortaya çıkışı 4 Eylül tarihinde gerçekleşti. 19. yaşına özel doodle hazırlayan Google'ın doğum günü teması ise "Google ne zaman kuruldu?" oldu. Arama moturu devi olmasının yanı sıra 2017 yılıyla birlikte fazlaca yapay zeka ile adı anılan Google, geleceğe yön veren bir şirket durumuna geldi. Peki Google nasıl kuruldu? İşte Google'un hikayesi...

GOOGLE NASIL KURULDU?

Google (NASDAQ: GOOG), İnternet araması, çevrim içi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketidir. İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirir, ek olarak bunlara ev sahipliği yapar. Kârının büyük kısmını AdWordsprogramı aracılığıyla reklamlardan elde etmektedir. Google, Larry Page ve Sergey Brin tarafından, Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencisi oldukları sırada kurulmuştur. İkili, sık sık "Google Guys" olarak anılmaktadır. Google, ilk olarak, 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Halka arzın gerçekleştiği dönemde, Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, takip eden yirmi yıl boyunca, yani 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar. Kuruluşundan bu yana misyonu "dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmektir. Gayri resmi sloganı ise, Google mühendisi Amit Patel tarafından bulunan ve Paul Buchheit tarafından desteklenen "Don't be evil" (Kötü olma) dır. 2006 yılında, halen şirket merkezi konumunda olan Mountain View, California'ya taşınmıştır.

Google'ın dünya çapında veri merkezlerinde bir milyondan fazla sunucuda çalıştığı, bir milyardan fazla arama isteğini işlediği ve kullanıcıları tarafından oluşturulan verinin gün başına yirmi dört petabayt olduğu tahmin edilmektedir. Kuruluşundan bugüne dek gerçekleşen büyüme hızı, şirketin temel web arama motorunun ötesinde ürünler, satın almalar ve ortaklıklar zincirinin meydana gelmesini sağladı. Şirket, Orkut, Google Buzz ve Google+ gibi sosyal ağ araçları ile elektronik posta hizmeti Gmail servisi gibi çevrim içi verimlilik yazılımları sunmakta, ek olarak, web tarayıcısı Google Chrome, fotoğraf görüntüleme ve düzenleme yazılımı Picasa ve anlık mesajlaşma Google Talk gibi uygulamalarla masa üstüne kadar uzanmaktadır. Bunlar dışında, Android mobil işletim sistemi gelişimine öncülük yapmıştır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler