HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Google Street View ile tüm dünya parmaklarınızın ucunda

Google'ın yeni uygulamalarından Google Street View özelliği çok beğenildi. Google Street View özelliği sayesinde artık kullanıcılar istediği ülkeyi sokak sokak dolaşabiliyor.

Google Street View ile tüm dünya parmaklarınızın ucunda

Her gün milyonlarca ziyaretçi alan ve Google'ın en çok kullanıcısına sahip servisi Google Maps'in beklenen Street View Türkçe adıyla Sokak Görünümü özelliği Türkiye'ye geldi. Böylelikle Google Maps kullanıcıları bundan sonra Türkiye'de yaklaşık 70 il ve yüzlerce ilçeyi net bir biçimde takip edebilecek.

Google Maps’ın Street View özelliği, Google’ın bu amaç doğrultusunda hizmete aldığı otomobillerinin üstüne takılan kameralar aracılığıyla çekilen fotoğrafların birleştirilmesiyle elde ediliyor.Google Maps Street View özelliği sayesinde haritada yer alan herhangi bir sokakta yürüyormuş gibi konum alabilmek mümkün. Sokakları gezmenizi sağlayan Street View özelliği, özellikle gidilen yerde ne ile karşılaşacağını bilmeyen insanlar için de büyük fırsat.

Google’ın bu hizmeti için Street View Trekker (Sokak Görünümü Yürüyüşçüleri) 18kg ağırlığı bulunan 15 kameralı bir çantayla tek tek sokaklarda dolaşıyor. ABD’de kamera takılı araçlarla da kaydedilen görüntüler, Türkiye’de olduğu gibi dünyanın birçok yerinde de bu yürüyüşçüler sayesinde çekiliyor.

GOOGLE MAPS STREET VİEW NE İŞE YARAR?

Street View ile dünyanın önemli noktalarını ve doğa harikalarını keşfedin, müzeler, arenalar, restoranlar ve küçük işletmeler gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. En küçük ayrıntıların yer aldığı Google Maps Street View sayesinde görmek istediğiniz her yer elinizin altında...

STREET VİEW NASIL KULLANILIR?

Google Maps Street View özelliğini kullanabilmek için, Google Maps’ta aradığınız adresi yazdıktan sonra sağ altta yer alan insan simgesine tıklayınca Google’ın kaydettiği sokak ve caddeler maviye boyanıyor. Mavi yollar gezip görebileceğiniz yerler anlamına geliyor. Buradan oklar yardımıyla istediğiniz sokağa girip çıkabiliyorsunuz. Öte yandan Street View özelliğinden bilgisayar kullanıcılarının yanında Apple ve Android kullanıcıları da yararlanabiliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler