HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göreve iade edilen polisler listesi belli oldu! Resmi Gazete'de yayınlamdı

Göreve iade edilen polisler listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 667 sayılı KHK ile görevden alınan polisler soruşturma sonrasında görev döndü. İşte göreve iade edilen polisler listesi...

Göreve iade edilen polisler listesi belli oldu! Resmi Gazete'de yayınlamdı

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından OHAL ilanı yapıldı ve ardından başlatılan FETÖ'ye yönelik operasyon ve soruşturmalar kapsamında pek çok kurumda çalışan çok sayıda kişi görevinden uzaklaştırılmıştı. Bu süreçte soruşturmalar devam ederken, FETÖ/PDY yapılanması ile bağlantısının olmadığı tespit edilenler hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) resmi siteden açıklama yaptı ve göreve iade edilen polisler kararını duyurdu. Buna göre göreve iade edilen polislerin sayısı 3 bin 181 oldu. Öte yandan soruşturmalar devam ediyor ve 2 bin 205 emniyet teşkilatı mensubu görevinden uzaklaştırıldı.Görevine iade edilen polisler listesi Resmi Gazete'de paylaşıldı.

GÖREVE İADE EDİLEN POLİSLERİN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Göreve iade edilen polisler konusundan açıklama yapıldı. EGM'nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruda; "667 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin” 2’nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle daha önce görevden uzaklaştırılan, ancak durumu tekrar değerlendirilen 3181 Emniyet Teşkilatı mensubu görevine iade edilmiş, aynı kapsamda 2205 Emniyet Teşkilatı mensubu ise görevden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevinden alınan personel sayısı 20 bini aştı. Yine kalkışmanın ardından 110 bine yakın hakim, savcı, öğretmen, polis ve sivil personel görevden uzaklaştırıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler