HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Görüşmeden önce dikkat çeken görüntü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin görüşmesinden önce göndere çekilen bayrak dikkat çekti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, çeşitli temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a geldi. Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul'daki Mabeyn Köşkü'nde 1 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşmede, ağırlıklı olarak Musul ve Telafer'in durumu, terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığı ve Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı tahmin ediliyor.

Barzani görüşmenin ardından Mabeyn Köşkü'nden ayrıldı. Rûdaw'a konuşan Barzani, Erdoğan'la gerçekleştirdiği görüşmenin "olumlu" geçtiğini belirterek, “Her şeyi konuştuk” dedi.

Öte yandan, Barzani'nin ziyareti sebebiyle, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ve Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ilk kez Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağının asıldığı görüldü. Barzani'ye yakınlığıyla bilinen yayın organı Rûdaw'ın Twitter hesabında yapılan paylaşımda, 'Kürdistan bayrağı ilk kez İstanbul'da gönderde' ifadelerini kullandı.

Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rûdaw’ın mubahiri Rawin Sterk, Atatürk Havalimanı'nda ve Ankara Esenboğa Havalimanı’nda ilk kez Kürdistan Bayrağı'nın göndere çekildiğini söyledi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler