HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göstericiler taş attı, jandarma seyretti

Hopa'da dün Başbakan'ın konvoyuna düzenlenen taşlı saldırıda objektiflere çok ilginç kareler takıldı.

Göstericiler taş attı, jandarma seyretti
Yaşanan olaylar sırasında yol kenarında bekleyen robocop jandarmaların, göstericilere çok yakın olduğu halde en ufak bir müdahalede bulunmaması ve adeta göstericileri seyretmesi dikkat çekti.
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/basbakanin-mitingi-oncesi-gerginlik-gostericiler-tas-atti-jandarma-seyretti/7923/202969/sayfa/1/)
[** **](https://www.mynet.com/artvin-emniyet-muduru-gorevden-alindi-110100574007)
[ ****](https://www.mynet.com/olen-protestocunun-son-fotografi-110100573912) [** **](https://www.mynet.com/basbakanin-mitinginde-olaylar-cikti-1-olu-180100009672)
AK Parti Bursa Milletvekili adayı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün Hopa'da meydana gelen olayları değerlendirdi. Jandarmanın olaylar sırasında hareketsiz kalışını eleştirdi.
Hürriyet yazarı Zeynep Gürcanlı'ya konuşan Bülent Arınç, Hopa'da başlayan bir vatandaşın ölümü ve bir polisin ağır yaralanmasıyla sonuçlanan olayların organize olduğunu ve bu tür olayların seçime kadar da süreceğini söyledi.
Gürcanlı'nın “Polisin orantısız güç kullandığını düşünmüyor musunuz? Bir vatandaş öldü” sorusuna Arınç şu cevabı verdi: "Kim kime aşırı güç kullanmış. Bir vatandaş kalp krizine bağlı olarak hayatını kaybetmiş. Bir polis de taşlanan Başbakanlık otobüsünden düşerek yaralanmış. İki hadise de üzücü. Bu iş 50-100 kişilik bir grubun başlattığı bir olay. Ancak protesto değil sadece. Hopayı hiç unutulmayacak bir biçimde belleklere kazımayı amaçlayan bir eylem."
**JANDARMA SEYRETTİ! NEDEN?**
Bülent Arınç'ın dikkat çektiği en ilginç nokta ise olaylara ilişkin bir fotoğraf karesi. Arınç şunları kaydetti: "Fotoğrafta polis göstericilere müdahale ederken jandarma bir köşede duruyor. Bu soru işaretidir. Peki neden jandarma hareketsiz kaldı diye sormak gerekir. Eminim oradaki en yüksek mülki amir olan Kaymakam bir açıklama yapacaktır. Ama polis bir çaba içindeyken askerlerin hareketsiz kalması açıklamaya muhtaç bir durum."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler