HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Paralel Yapı' operasyonunda üçüncü dalga

Polislerden biri, ekip otosuna binerken, "Kral çıplak!" dedi. Başkomiser Mehmet Akif Üner de, eliyle arabanın tepesine vurarak, "Rıza Sarraf soytarısına darbe yapan büro amiriyim" diye seslendi.

'Paralel Yapı' operasyonunda üçüncü dalga

İstanbul, (DHA) - Emniyette ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin yürütülen operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 33 polisin de gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 32 emniyet mensubunun ardından, aranan 1 polis de gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 2'sinin il emniyet müdür yardımcısı, 3'ünün şube müdürü, 1'inin emniyet amiri, 8'inin başkomiser, komiser ve komiser yardımcısı, 19'unun da polis memuru olduğu kaydedildi.

Şüpheliler hakkında ''görevi kötüye kullanmak'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'', ''casusluk'', ''gizliliğin ihlali" suçlarından işlem yapılacağı belirtildi.

Gözaltına alınan 2 il emniyet müdür yardımcısından Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi' nde görevli Hamza Tosun Ankara'da, meslekten ihraç edilen Mahir Çakallı'nın ise İstanbul'da gözaltına alındığı öğrenildi.

Meslekten ihraç edilen şube müdürleri Yakub Saygılı ve Kazım Aksoy ile halen Karaman'da görev yapan şube müdürü Yasin Topçu'nun da İstanbul'da yakalandığı kaydedildi.

Şüphelilerden 1 emniyet amirinin Afyonkarahisar'da, 4 başkomiserin İstanbul, Diyarbakır, Bitlis ve Van'da, 1 komiserin İstanbul'da, 3 komiser yardımcısından 2'sinin İstanbul, diğerinin Muğla'da, 19 polis memurunun da İstanbul, Ağrı, Adıyaman, Ardahan, Diyarbakır, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kütahya, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Zonguldak'taki adreslerinde gözaltına alındıkları bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, operasyonla ilgili, "Türkye Cumhuriyeti hükümetini yıkmaya çalıştıkları, casusluk yaptıkları, sahte evrak düzenledikleri, soruşturma belgelerini medyaya sızdırarak yayın yaptırmak suretiyle gizliliği ihlal ettiklerinin tespit edilmesi üzerine, eski Mali Şube görevlileri hakkında soruşturma başlatılmıştır" dedi.

16 İLDE OPERASYON
Emniyette ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 16 ilde bu sabah saatlerde operasyon düzenlenmiş, operasyon kapsamında 33 polis hakkında gözaltı kararı bulunduğu bildirilmişti.

Saygılı, Tosun ve Çakallı, 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma sırasında görev yapıyordu.

"RIZA SARRAF SOYTARISINA DARBE YAPAN BÜRO AMİRİYİM!"

Üzerinde "Sı-fır!" yazılı siyah tişört bulunan bir polis de, eliyle ekip otosunun tepesine vurarak, “Rıza Sarraf soytarısına darbe yapan büro amiriyim. Başkomiser Mehmet Akif Üner. Suçlama, darbe. Mağdur da Rıza Sarraf soytarısı" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler