HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gözaltında anneye küfür

Gezi Parkı eylemleri sırasında gözaltına alınıp tutuklanan 9 kişiyle görüşen CHP'li milletvekillerinin hazırladıkları raporda, tutuklananlara gözatı sırasında dayak atıldığı kaydedildi.

Gözaltında anneye küfür

CHP Cezaevi İnceleme Komisyonu üyeleri Veli Ağbaba ve Özgür Özel, 12 Temmuz’da Metris Cezaevi’ne giderek Gezi Parkı eylemleri sırasında tutuklananlardan 8’i öğrenci 1’i taraftar grubu Çarşı’nın üyesi 9 kişiyle görüştü. Görüşmeler sonrası hazırlanan raporda, tutuklananların çoğunun, polisin ağır ve yoğun gaz saldırısının gerçekleştiği İstiklal Caddesi’nden Rumeli Han’a sığınanlar olduğu ve toplu bir şekilde gözaltına alındıkları belirtilerek, gençlerin birbirlerinden ayrı koğuşlara konuldukları, adli suçlularla birlikte tutulduklarının altı çizildi. Gezi Parkı tutuklularının milletvekillerine verdikleri bilgiler şöyle:

ATATÜRK BAYRAĞI DELİL

Ali Sarıçiçek (1979 doğumlu evli ve 5 çocuğu var): 2 yıldan bu yana maçlarda ve eylemlerde bayrak satışı yaparak, geçimini sağladığını; cezaevinde olması yüzünden karısının ve 5 çocuğunun aç kaldığını söyleyen Sarıçiçek, hakkındaki ‘halkı isyana teşvik’ suçlamalarına delil olarak Atatürk ve Türk Bayrağı’nın gösterilerek tutanaklara geçtiğini söylemektedir. Karakolda sorgu sırasında gösterilen resimler ise TOMA’nın önünde sinirli bir şekilde bağırırkenki resmi ile gençler slogan atarken elinde ıslak bayrakları ile olduğu resimler.

SIĞINDIĞI KARAKOLDA GÖZALTI

Ahmet Kaycı (1990 doğumlu): Eylemde bir arkadaşı ile gazdan kaçtıklarını, Beyoğlu Karakolu’na sığındıklarını söylüyor. Sığındıktan sonra gözaltına alınmış olan Kaycı, kendisine hiçbir soru sorulmadığını ve kimliğinin istenmediğini ifade ediyor. ‘Halkı isyan teşvik’ suçlamasıyla tutuklandığını söylüyor.

ANNEYE KÜFÜR

Umut Akgün (1988 doğumlu): Olaylar sırasında yoğun gaz nedeniyle sığındıkları hanın içine polisin defalarca gaz bombası attığını belirten Akgün, daha sonrasında içeri giren polislerce döve döve gözaltına alındığını ifade ediyor. Handan indirilirken 5 kat boyunca hem darp edildiklerini hem de küfür yediklerini anlatan Akgün, annesine yönelik de ağır küfür ve hakarette bulunduklarını ifade ediyor.

PATLAMAMIŞ GAZ BOMBASI DELİL

Mehmet Yalçın (1979 doğumlu): Polis barikatına yaklaştığını ve polislerle konuştuğunu anlatan Yalçın, “‘ Şiddet uygulamayın ayıptır’ dedim bunun üzerine polisler ‘alın bunu alın’ diyerek gözaltına aldılar” demektedir. Yalçın, polis tarafından darp edildiğini söylemektedir.

İbrahim Halilullah Turan (Çarşı üyesi- 1993 doğumlu): Evinin basıldığını söyleyen Turan, hakkında hiçbir resim görüntü bulunmadığını, tek kanıtın ise alanda bulduğu ve evine götürdüğü patlamamış gaz bombası olduğunu beyan etmiştir.

Ahmet Erol (1980 doğumlu): Erol, alışveriş merkezi önünde yürürken gözaltına alındığını ve hakkında hiçbir delil veya kanıtın olmadığını söylemektedir. Erol gözaltına alındığ sıradı daha 1 haftalık evli olduğunu söyledi.

Oğuz Tekin (1990 doğumlu) İTÜ Fizik 3. Sınıf öğrencisi Tekin, hakkında hiçbir resim veya görüntü olmadığını; polisin toplu gözaltı yaparken yerde bulunan maske, gözlük ve kaskın kendisine yazıldığını ve içeri alındığını söylüyor.

Ali Can Sünnetçioğlu (1990 doğumlu): Hukuk Fakültesi son sınıf öğrenci Sünnetçioğlu, gaz saldırısı sonrasında Rumeli Han’a sığındıklarını, buradan döve döve gözaltına alındığını söyledi. Hakkında tek bir delil veya fotoğraf bulamadıklarını, kendilerine ait olmayan gaz maskelerinin polis tarafından zorla ellerine tutuşturulduğunu söylemektedir.

Özgür Yıldırım (1994 doğumlu): Rumeli Han’dan topluca gözaltına alınanlardan biri olan Yıldırım, ne maskesi ne gözlüğü ne de kaskı olduğunu ifade etmiş ancak buna rağmen, gözaltına alındığını beyan etmiştir. Yıldırım da polis tarafında dövüldüklerini sözlerine eklemiştir. Radikal

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler