HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gözaltında PKK'nın bombalı saldırısında ölen Tunç, belediye meclisinde anıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, PKK'nın düzenlediği bombalı saldırıda ölen 3 kişiden biri olan Başkan Vekili Tufan Tunç anıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, merkez Bağlar İlçesi'nde PKK'nın düzenlediği bombalı saldırıda ölen 3 kişiden Büyükşehir ve Bismil Belediyesi Meclis Üyesi, Meclis Başkanlık Divanı Üyesi aynı zamanda Meclis 2'inci Başkan Vekili Tufan Tunç’u andı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, merkez Bağlar İlçesi Dicle Caddesi’nde 2 gün önce düzenlenen bombalı saldırıda ölen Diyarbakır Büyükşehir ve Bismil Belediyesi Meclis üyesi, Meclis Başkanlık Divanı üyesi ve Meclis 2'inci Başkan Vekili Tufan Tunç’u dün yapılan meclis toplantısında andı. Meclisteki anma töreninde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, her ölümün acı ve zor olduğunu, bunu kabul etmenin de kolay olmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Kentimizde yaşanan bombalı saldırıda yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet, ailelerine, dostlarına, yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Dostumuz, yoldaşımız Tufan Tunç arkadaşımızı minnetle, saygıyla yadediyor, rahmet diliyorum. Ailesine, dostlarına, halkımıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Meclisimizin en fedakar üyesiydi. Her zaman kentimizde yaşanan sorunların çözülmesi, daha iyi çalışmalar yapılabilmesi için büyük bir fedakarlıkla çalıştı. Biz onu sonsuzluğa uğurladık; ama yol arkadaşları olarak mücadelesini başarıya ulaştırıncaya kadar bu yol arkadaşlığımızın devam edeceğini buradan söylüyoruz."

Tunç’un ölümü nedeniyle konuşmakta zorluk çektiği görülen Kışanak, "Bu olay; sabır, metanet, dostluk ve dayanışma duygularımızı güçlendirerek, daha güçlü bir mücadeleyi yürüterek, halkımızın barış özlemini gerçekleştirme sorumluluğunu bize yükledi. Bu elim olay bir kez daha hepimize bu toprakların aslında acı, ölümlere doyduğunu bir an önce barışın, çözümün, özgür bir yaşamın artık gelmesi gerektiğini gösterdi. Hepimiz buradan Tufan yoldaşımıza söz veriyoruz: Bu uğurda mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkımız özgür oluncaya, demokrasinin bütün imkanlarından halkımız da yararlanıncaya, diyalog ve barışın kapısı aralanıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Seni saygıyla minnetle yad ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından meclis gündemine geçilirken, toplantının tamamlanmasından sonra büyükşehir belediyesi eş başkanları, meclis üyeleri ve daire başkanları, Bismil'e giderek, Tunç'un ailesine taziyede bulundu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Diyarbakır Valiliği’nden saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, "Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan bölücü terör örgütü mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında saat 16.30 dolaylarında Batıkent Kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu, civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da olduğu yaralılar bulunmaktadır. Olayda 12 polis, 33 sivil olmak üzere 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmiştir" denilmişti.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler