HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gülek Kalesi Instagram paylaşımları ile turist akınına uğruyor. Gülek Kalesi nerede?

Son günlerde sosyal medya paylaşım sitesi Instagram ile birlikte Gülek Kalesi öyle bir meşhur oldu ki buraya özel turlar bile düzenlenmeye başladı. Gülek Kalesi'nde fotoğraf çektirmek için onlarca kişi sıraya giriyor. Peki Gülek Kalesi nerede?

Gülek Kalesi Instagram paylaşımları ile turist akınına uğruyor. Gülek Kalesi nerede?

Gülek Kalesi Instagram paylaşımları sonrası onlarca insanın ilgi odağı olmaya başladı. Yolda duran arabalar sıra sıra dizili durumda olunca merak iyiden iyiye arttı. Gülek Kalesi bir kadraj hilesiyle uçurum kenarındaymış hissi yaratıyor. Bu yüzden de sosyal medya paylaşımlarında oldukça beğeni alıyor. Turistlerin gözdesi olan Gülek Kalesi, 1.650 metre rakıma sahip.

GÜLEK KALESİ NEREDE?

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir otoyol kenarında yer alan Gülek Kalesi M.Ö. 2000 yılına kadar dayanan tarihe sahip. Halk arasında “Torosların damı” olarak adlandırılan Tarsus’un Gülek Mahallesi’nden 8 kilometre yukarısında bulunan Gülek Kalesi, seyir tepesindeki fotoğraf hileleriyle uçurumun kenarında duruyormuş hissi veriyor.

Kalenin seyir tepesinde vatandaşların çekildiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşılmasının ardından kale, ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.
Akdeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan Gülek Boğazı'na hakim tepede bulunan kaledeki seyir tepesi deniz seviyesinin bin 650 metre yukarısında bulunuyor ve vatandaşlar fotoğraf çekilmek için adeta sıra bekliyor. Alçakta bulunan nokta, fotoğraf çekiminde aşağı bölüm gösterilmediği zaman, uçurumun kenarında durulduğu hissi uyandırıyor. Kadrajlamayla “uçurumun kenarında bir kayada oturulup aşağıdaki otobanın izlendiği” görüntüsü verilen fotoğrafların çekilebildiği bölgenin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler