HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gülen tarafı Erdoğan'ın davetine ne dedi?

Gülen'e en yakın isimlerden Zaman Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce, Başbakan Erdoğan'ın son açıklamalarıyla iktidar ile Hizmet Hareketi arasına sokulmak istenen fitnenin boşa çıkarıldığını bildirdi.

Gülen tarafı Erdoğan'ın davetine ne dedi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış töreninde Amerika’da bulunan Fethullah Gülen’e yönelik yaptığı “geri dön” daveti, Fethullah Gülen için açılan resmi twitter hesabı o sözleri tüm takipçilerine duyurdu.

Erdoğan’ın konuşmasının 3.29 dakikalık bölümü Gülen'in twitter hesabında Youtube üzerinden yansıtıldı.

ERDOĞAN'DAN ALLAH RAZI OLSUN

Başbakan'ın Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen'i Türkiye'ye davet ettiğini canlı yaptığı programda izleyicilere aktaran Gülerce şöyle konuştu:

"Başbakan muhterem Fethullah Gülen'i Türkiye'ye davet etmiş. 'Bu sıla hasreti bitsin ' demiş. Sayın Başbakan'dan Allah razı olsun diyorum.

Çünkü bir kaç haftadan beri, özellikle bu özel yetkili mahkemelerin hakimleri savcıları bir grup illa Türkiye'de tırnak içinde 'İktidar-cemaat ' kavgası çıkarmaya çalışıyordu. O fitne ateşine bugün son vermiş oldu Başbakan. Gönülleri kaynaştırmış oldu"

Hüseyin Gülerce CNNTürk'ün sorularını yanıtlarken Fethullah Gülen'in çağrıyı nasıl karşıladığına ilişkin bir soruya şu karşılığı verdi:

"Sayın Gülen'in hassasiyetlerini biliyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu konuşmayı AK Parti Genel Başkanı olarak değil Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak yaptı. Dolayısıyla Sayın Gülen'in Başbakan'ın bu davetinden ben memnun olduğunu düşünüyorum, memnun olacağını düşünüyorum. Devlet adamlarına karşı nezaketinden, hassasiyetlerinden öyle olduğunu düşünüyorum."

-"ARAYA SOKULMAK İSTENEN FİTNE SONA ERDİ"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının bir başka açıdan da önemli olduğunu belirten Gülerce, "Ama şu da var: Asıl memnuniyet şahsen benim gördüğüm kadarıyla bütün camiada, işte hizmetteki insanlarda şunlar olmuştur: Birkaç haftadan beri, özellikle bu 7 Şubat'taki MİT müsteşarının bir savcı tarafından ifadeye çağrılmasıyla, belirli çevrelerde bir tırnak içinde bir iktidar - cemaat çatışması mayalanmaya çalışıldı. Sayın Başbakan'a statda gösterilen o gönülden destek o konuşma, bu tür çabaları, bu tür gayretleri boşa çıkardı ve şu anda hizmet hareketi içindeki insanların gönlünde Sayın Başbakan taht kurdu, yani yüreklere su serpti, bir fitneyi önlemiş oldu" dedi.

Hüseyin Gülerce konuşmanın bu açıdan da çok sevindirici olduğunu belirterek, "Sayın Başbakan ile stadı dolduran bu onbinlerce insanın buradaki gönül beraberliği görülmüş oldu. Dolayısıyla boşa gösterilen gayretler bundan sonra geride kaldı, bundan sonra artık kimsenin bu yönde bir "analiz', "değerlendirme' yapmasına gerek kalmadı, gönül beraberliği vurgulanmış oldu" açıklamasını yaptı.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler