HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güler: İhbar 8 Mayıs'ta geldi

Hatay Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili Meclis'te bilgilendiren İçişleri Bakanı Güler, 8 Mayıs'ta Hatay Emniyet Müdürlüğü'nden ses getirici bombalı eylem yapılacağı yönünde ihbar alındığını söyledi.

Güler: İhbar 8 Mayıs'ta geldi
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Meclis Genel Kurulu'nu Hatay Reyhanlı'da 51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırılarla ilgili bilgilendirdi.
Bakan Güler, esnafın zararlarının karşılanacağını ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına maaş bağlanacağını söyledi.
[ ****](https://www.mynet.com/suriyeden-reyhanli-aciklamasi-110100695964)
8 Mayıs 2013 tarihinde Hatay Emniyet Müdürlüğü'nden ses getirici bir bombalı eylem yapılacağı yönünde ihbar alındığını, bu ihbar üzerine 9 Mayıs'ta güvenlik güçlerine gerekli talimatın verildiğini belirten Güler, ''Alınan istihbari bilgiler doğrudan Reyhanlı ilçesine ilişkin bir tehdidi işaret etmemekte, bölgenin ve yurdun bazı yönelik eylem hazırlıklarını kapsamaktadır'' dedi.
İçişleri Bakanı, özetle şunları ifade etti:
**'YAŞAMINI YİTİRENLERİN YAKINLARINA MAAŞ'**
''Sağduyulu Reyhanlı halkına teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın her türlü zararı en kısa sürede karşılanacak. Esnafın sigorta ve vergilerinin ertelenmesi için talimat verilmiştir. Yaşamını yitirenlerin yakınlarına maaş bağlanacak.
**'ACİL İHTİYAÇLAR İÇİN 7.5 MİLYON TL'**
Başbakanlık tarafından acil ihtiyaçları karşılamak üzere hemen 7.5 milyon TL Hatay Valiliği emrine gönderilmiştir. Reyhanlı'daki terör eylemi Türkiye'nin istikrarına karşı yapılan bir eylemdir. İnsanlık dışı olayın amacı huzur ortamına zarar vermek ve bölge insanını karşı karşıya getirmektir. Zamanlaması da manidardır.
Türkiye'yi Suriye'deki kanlı bataklığın içine çekme yönündeki her türlü provokasyonun karşısında soğukkanlı olmak zorundayız. Bu olay Suriye'deki rejimi ve onun istihbarat örgütüyle doğrudan bağlantılıdır. Olayın Suriyeli muhaliflerle veya sığınmacılarla ilgili bulunmamaktadır. Olayla ilgili 13 kişi gözaltına alınmıştır.
**'8 MAYIS'TA BİR İHBAR ALINMIŞTI'**
Eylemi organize eden 4 şahıs ile birlikte yine bu şahıslara yardım ve yataklık yapan 2 şahıs olmak üzere 6 şahsın yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. 8 Mayıs 2013'te Hatay Emniyet Müdürlüğü'nden ses getirici bir bombalı eylem yapılacağı yönünde ihbar alınmıştı. Bu ihbar üzerine 9 Mayıs günü güvenlik birimlerine gereği için talimat verilmiş, bütün ilgili kurumlar da bu arada bilgilendirilmiştir.
**'REYHANLI'YI İŞARET ETMEMEKTE'**
Alınan istihbari bilgiler doğrudan Reyhanlı ilçesine ilişkin bir tehdidi işaret etmemekte, bölgenin ve yurdun bazı yerlerine yönelik eylem hazırlıklarını kapsamaktadır. Bu nedenle Hatay ilimizle beraber birçok yerde önleyici tedbirler aldırılmıştır. Ancak trafiğe hiçbir şekilde çıkmayan ve bir depoda muhafaza edildiği anlaşılan araçların olay kısa zaman içinde olay mahaline getirilerek eylemin gerçekleştirildiği anlaşılmıştır.
Bugüne kadar Hatay ili de dahil olmak üzere birçok ses getirici terör eylemi, yapılan istihbari çalışmalar neticesinde daha gerçekleştirilmeye fırsat verilmeden engellenmiş ve bu saldırıya benzer bir çok teşebbüs akamete uğratılmıştır.
Bunu başaran da güvenlik güçleridir. Bunların birçoğundan ilgili makamlar dışında haberdar olunmaması, tabiidir ve işin doğası da bunu gerektirmektedir.''


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler