HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gülerce: Hayati tehdit altındayım

Gülerce: Hayati tehdit altındayım

Bir zamanlar Fethullah Gülen Cemaati'nin en etkili isimlerinden biri olan Hüseyin Gülerce, "Paralel Yapı” olarak adlandırdığı Gülen Cemaati'nin, kendisini Fuat Avni isimli Twitter hesabı üzerinden tehdit ettiğini ileri sürdü. ‘Hayati tehdit altındayım... Allah korkusu kalmamış ‘Paralel Yapı' her türlü provokasyonu yapabilir." dedi.

Gülerce, 14 Aralık'ta Cemaat'e yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında şüpheliler listesinde yer almış, 16 Aralık'ta kendi isteği ile ifade vermeye gitmiş, ardından da serbest bırakılmıştı. Gülerce ifade vermesinin ardından yaptığı açıklamada, Gülen Cemaati'ni ve onun lideri Fethullah Gülen'i ağır şekilde eleştirdi. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını bir darbe girişimi olarak gördüğünü, Gülen Cemaati'nin göz altıları şova dönüştürdüğünü, bu oluşumun lideri ile birlikte İran takıntısı olduğunu ve ülke yönetimini ele geçirmeye çalıştığını iddia etti.

Bu açıklamanın ardından 17 Aralık'ta, "Fuat Avni” isimli Twitter hesabından Hüseyin Gülerce hakkında iletiler yazıldı. Bu mesajlarda Gülerce'nin o gün savcıya Cemaat'in tüm üyelerinin listesini verdiği ve bu kitleye 25 Aralık'ta büyük bir operasyon düzenleneceği iddia edildi.

"Hayati tehdit altındayım"

Gülerce bu mesajların ardından yine Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Gülerce bu hesabın kamuoyuna açık mesajları üzerinden tehdit edildiğini ve kendisine iftira atıldığını söyledi. Gülerce şunları yazdı:

"Fuat Avni, son attığı tewetlerde şahsımı hedef göstermektedir. Bu ismin bir şahıs olmayıp Pensilvanya merkezli istihbarat havuzu olduğu kanaati yaygındır. Yalanlara dayanarak benim savcılıkta, esnaf ve işadamlarının ismini verdiğimi, buna göre yeni operasyon yapılacağını iddia etmektedir. Bu şerefsizce bir yalandır. Pensilvanya beni hedef göstermektedir. Hayati bir tehdit altındayım. Türkiye'nin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu şimdi daha iyi anlıyorum. Allah korkusu kalmamış ‘Paralel Yapı' her türlü provokasyonu yapabilir...”

Kaynak: Al Jazeera

aljazeeraturk

Erdoğan: AB önce aynaya baksın

Gülen'den kırmızı bülten yorumu

'Rusya ve İran Batı'nın suskunluğunu kullanıyor'

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler