HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

GÜNCELLEME 2 - Adada mahsur kalan göçmenler kurtarıldı

İzmir ili Çeşme ilçesi açıkları Boğaz Adası'nda mahsur kalan düzensiz göçmenler, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonla kurtarıldı - Çocuk ve kadınlara öncelik verilen kurtarma operasyonunda helikopterlere alınan 34 kişi karaya çıkarıldı - Göçmenlerin Yunan adası diye Boğaz Adası'na çıktıkları öğrenildi DETAYLAR EKLENDİ

İZMİR (AA) - Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Çeşme ilçesi açıklarındaki Boğaz Adası'nda mahsur kalan 34 düzensiz göçmeni kurtardı.

Alınan bilgiye göre, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Çeşme ilçesi açıkları Boğaz Adası'nda bir grup düzensiz göçmenin mahsur kaldığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı unsurlar, düzensiz göçmenleri kurtarmak için operasyon başlattı.

Operasyon sonrası düzensiz göçmenlerin götürüleceği Çeşme Ulusoy Tır Park'ında da hazırlık yapıldı, sağlık ekipleri hazır bekletildi.

Adaya helikopterlerle insani yaşam malzemeleri bırakan ekipler, daha sonra çocuk ve kadınlara öncelik vererek kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.

Boğaz Adası'na 7 kez sorti yapan 2 helikoptere alınan 34 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı.

Düzensiz göçmenler arasındaki hamile kadın, Çeşme Devlet Hastanesine kaldırıldı, 4 kişi de kontrol amacıyla hastaneye gönderildi.

Çeşme Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığına götürülen diğer göçmenlere ise giyecek ve yiyecek yardımı yapıldı.

Kurtarılanların ifadeleri doğrultusunda kayıp olduğu değerlendirilen bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

- Yunan adaları diye Boğaz Adası'na çıkmışlar

Bu arada, göçmenlerin sabah erken saatlerinde Abdullah Burnu'ndan lastik şişme bot ile Sakız Adası'na doğru yola çıktıkları, 1,5 mil açıldıktan sonra Boğaz Adası'nı Yunan adası zannederek buraya yanaştıkları, deniz araçlarının ise adanın sığ olmasından dolayı zarar görüp su almaya başladığı öğrenildi.

Bir teknenin göçmenleri görüp durumu Sahil Güvenlik birimlerine bildirmesi üzerine bölgeye gönderilen 1 Sahil Güvenlik botu ile 2 helikopterin kurtarma operasyonu başlattığı belirtildi.

Düzensiz göçmenlerin 8'inin Afganistan, 8'inin Irak, 1'inin Filistin, 2'sinin Fas, 7'sinin Eritre, 7'sinin Orta Afrika, 1'inin Somali uyruklu olduğu belirlendi. Kurtarılan Orta Afrika uyruklu hamile göçmenin doğum yapmak üzere hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler