HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güney Kore'den Yalova'ya tuvalet

Yalova Belediye Başkanı Salman: - "(Suwon Belediye Başkanı) Geldiğinde götürdüm, bana dedi ki Suwon Parkı'nda 'Ben buraya tuvalet yapmak istiyorum.' Şimdi size soruyorum arkadaşlar kardeş şehrin belediye başkanı size böyle bir şey dediğinde 'Hayır olmaz' der misiniz hiçbiriniz?" - "Suwon, Dünya Tuvaletler Birliğinin üyesi, sanırım maliyetinin yarısını Suwon karşılayacak, yarısını birlik"

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Güney Kore'deki kardeş şehir Suwon'un belediyesince kente tuvalet yapılacağını söyledi.

Salman, Yürüyen Köşk'te düzenlediği basın toplantısında, kardeş şehir Suwon Belediyesiyle yürütülen çalışmalardan bahsetti.

Geçen hafta Suwon'a yaptığı ziyareti anlatan, orada tuvalet kültürüne önem verildiğini vurgulayan Salman, "Geçenlerde saydım, 17 değişik ülkeye gitmiştim. Taharet musluğunun olduğu tek ülke. Bu tip yerlerde özellikle kafeterya, restoran ve otellerde klozetin yanında bir kumanda aleti var. Sıcak su, soğuk su, yıkama, elinizi değdirmeden bakın, aynı zamanda kurutma gibi fonksiyonları var. Ben ilk defa dünyada geçen gittiğimde görmüştüm." dedi.

Suwon'a gittiğinde Yalova'daki Suwon Parkı'nı belediye başkanına gösterdiğini dile getiren Salman, "Geldiğinde götürdüm, bana dedi ki, Suwon Parkı'nda, 'Ben buraya tuvalet yapmak istiyorum.' Şimdi size soruyorum arkadaşlar, kardeş şehrin belediye başkanı size böyle bir şey dediğinde 'Hayır olmaz' der misiniz hiçbiriniz? Diyebilir misiniz? Tuvalet en doğal ihtiyaç. Deprem Anıtı'nın sol tarafında bir umumi tuvalet yapıldı. Umumi tuvaleti de Suwon Belediyesi yaptı, daha önce. İlk defa yapmıyor." diye konuştu.

Suwon Belediyesi tarafından Yalova'ya yaptırılacak tuvaletin projesinin tamamlandığını dile getiren Salman, "Suwon, Dünya Tuvaletler Birliğinin üyesi, sanırım maliyetinin yarısını Suwon karşılayacak, yarısını birlik." ifadesini kullandı.

Gazetecilerin "Tuvaletin 200 bin liraya mal edileceği, konuşuluyor" şeklindeki hatırlatması üzerine Salman, "O dolayda" dedi.

Salman, tuvaletin yapımına martta başlanacağını ve haziranda bitirileceğini belirterek Güney Kore'deki yerel seçimlerin ardından tuvaletin temmuz ayı gibi açılacağını kaydetti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler