HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günün iftar menüleri ve yemek tarifleri (15. gün)

Ramazan ayı boyunca yemek tarifleri Mynet.com'da. Hem doyurucu hem de ekonomik iftar menüleri işinizi daha da kolaylaştıracak. İşte Ramazan'ın 15. gününe özel, yemek tarifleri ve iftar menüleri...

Günün iftar menüleri ve yemek tarifleri (15. gün)

Ramazan ayının 15. gününe özel yemek tarifleri Mynet.com'da. Dolu dolu bir ramazan sofrası hazırlamak istiyorsanız iftar menülerine mutlaka göz atmalısınız. Sizi ne pişirsem? derdinden kurtarabilecek ekonomik iftar menüleri ve yemek tariflerini sizler için hazırladık. Sofralarınızın çeşitlendiği değişik yemek tariflerini Ramazan boyunca haberimizden takip edebilirsiniz.

ALTERNATİF İFTAR MENÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

Sebzeli şehriye çorbası

3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet yeşil biber – küp doğranmış, 1 adet kırmızı biber – küp doğranmış, 1 adet havuç – rendelenmiş, 5 su bardağı (1lt) su, 2 avuç tel veya yıldız şehriye, 10 dal maydanoz, 10 dal dereotu, 6-7 yaprak taze nane, 1 adet domates rendesi, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı kırmızı mercimek, Tuz, Karabiber.

Tencereye zeytinyağını ekleyin. Zeytinyağı ısınınca biberleri tencereye alın ve çevirin, yumuşadığında havucu ilave edin. Zeytinyağında biraz soteledikten salça ve domates rendesini ekleyin. Kaşıkla biraz çevirdikten sonra suyu ilave edin. Su kaynayınca kırmızı mercimek ile şehriyeleri içine atın tuz ve karabiberi de ekleyin ve kısık ateşte tıkırdatın. Çorba piştikten sonra kenara alın maydanoz, dereotu ve naneleri ince ince kıyıp, üstüne ilave edin. Dilerseniz limon ile servis edebilirsiniz.

Kağıt kebabı

500 gr. kuşbaşı dana eti, 2 havuç, 2 patates, 1 su bardağı bezelye, 20 arpacık soğanı, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 domates, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı kekik,
Tuz-karabiber.

Bir tencerede zeytinyağını kızdırın.Arpacık soğan ve kuşbaşı etleri 2-3 dakika soteleyin.Salça ve su ekleyip,kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Patates,domates ve havuçları küp şeklinde doğrayın ve etlere ilave edin.Sebzeler yumuşayınca bezelye,tuz ,karabiber ve kekik ekleyin ve 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Yağlı kağıttan 4 parça dikdörtgen şeklinde kesin. Yemeği kağıdın ortasına paylaştırıp kenarlarını ortasına doğru katlayın.Kenarlarını da katlayıp paket haline getirin ve kat yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kağıtların üzerini ıslatıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.

Yasemin Pilavı

250 gr. yasemin pirinci ( 2 su bardağı ), 2 diş sarımsak, 1 tutam kimyon, 2 yemek kaşığı soya sos, 2 dal kişniş, 1 tutam karabiber, 2 tutam tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, 650 ml. tavuk suyu.

Pirinç hariç tüm malzemeyi ( sarımsak, kimyon, soya sos, kişniş, tuz, karabiber, tereyağı ) tencereye koyun ve kaynatın. Su kaynayınca pirinçleri içine atın, karıştırın ve kapağını kapatın.
Suyunu tamamen çektiğinde içinden sarımsak ve kişnişleri çıkarın. Dinlendirin ve servis edin.

Künefe tarifi

1 paket ince tel kadayıf, 300 gram tuzsuz peynir, Yarım paket tereyağı, Antep fıstığı, 3,5 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu.

Bir tencerede künefe şerbeti için su ve şekeri karıştırın. Şerbetin kesilmesini önlemek için içine limon suyunu da ekleyip kaynatın. Şerbeti ılınması için bir kenara alın. Yuvarlak bir tepsinin içini tereyağıyla yağlayın. İkiye ayırdığınız tel kadayıfın bir parçasını tepsinin dibine aralarda boşluk kalmayacak şekilde serin. Küçük küçük parçaladığınız peynirleri kadayıfın üzerine yayın.
Peynirin üzerine de diğer kadayıf parçasını boşluk kalmayacak şekilde örtün. Kenarlarını düzeltin ve elinizle bastırarak tel kadayıflar arasında boşluk kalmamasını sağlayın. Kısık ateşteki ocağın üzerinde tepsiyi çevirerek pişirin. Altının tamamen kızardığından emin olduğunuzda tepsiyi bir tabağın üzerine ters çevirin ve tepsinin içini tekrar yağlayın. Kızaran kısım üstte kalacak şekilde künefeyi tepsiye yerleştirin ve altını kızartın, böylece iki tarafı da kızarmış olacak. Ilınan şerbeti fırından çıkardığınız künefenin üzerine dökün. Künefenin üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin. Üzerine Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz. Eğer künefeyi hemen servis etmeyecekseniz şerbetini dökmeyin. Tabağın üzerini bir jelatin ile sarın. Unutmayın, pişmiş künefe en fazla bir gün bekleyebilir. Not: Fırında da aynı şekilde pişirebilirsiniz. Fırını 200°C’de ısıtın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve her iki yüzünü de ters düz ederek kızartın.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler