HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günün yemek tarifleri ve iftar menüleri (20. gün)

Ramazan ayı boyunca yemek tarifleri Mynet.com'da. Hem göze hem damağa hitap eden iftar menüleri işinizi çok kolaylaştıracak. İşte Ramazan'ın 20. gününe özel, yemek tarifleri ve iftar menüleri...

Günün yemek tarifleri ve iftar menüleri (20. gün)

Ramazan ayının 20. gününe özel yemek tarifleri Mynet.com'da. Dolu dolu bir ramazan sofrası hazırlamak istiyorsanız iftar menülerine mutlaka göz atmalısınız. Sizi ne pişirsem? derdinden kurtarabilecek ekonomik iftar menüleri ve yemek tariflerini sizler için hazırladık. Sofralarınızın çeşitlendiği değişik yemek tariflerini Ramazan boyunca haberimizden takip edebilirsiniz.

ALTERNATİF İFTAR MENÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

Kremalı Mantar çorbası

1 paket mantar, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı krema, su, tuz. ÜZERİ İÇİN: maydanoz

Mantarları doğruyoruz ve tencereye alıyoruz. Tereyağıyla kavuruyoruz. Unun ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk su dökerek topaklanmayı engelliyoruz, kremasını ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Sıcak su ile kıvamını açıyoruz, pişmeye bırakıyoruz. Kaynayınca tuzunu atıyoruz ve 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatıp servis ediyoruz.

Patlıcan püreli kebap

3 bostan patlıcan, 500 gr kuzu kubaşı, 1 soğan, 2 domates, 1 paket mantar, 1 kırmızı biber, 2 yeşil biber, 1 çorba kaşığı domates salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber, su. ÜZERİ İÇİN: 4 haşlanmış patates, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı süt, tuz.

Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve kuşbaşı kuzu etini koyup soteliyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Et, suyunu bırakıp çekince soğanı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Mantarları da doğrayıp ilave ediyoruz. Suyunu bırakıp çekince salçayı koyuyoruz ve kavuruyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri küçük küp şeklinde doğruyoruz. Biberleri de ekliyoruz, karıştırıyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Domatesleri ilave ediyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Pişmesine yakın tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Altını kapatıyoruz.

Püresi için, patatesleri haşlıyoruz ve soyuyoruz. Patatesleri tencere içine rendeliyoruz. Tereyağını ve tuzunu koyup ocağa alıyoruz. Sütünü döküyoruz ve pişiriyoruz.

Patlıcanları iki parmak kalınlığında dilimliyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve patlıcanları çevirerek kızartıyoruz. Kızarmış patlıcanları havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektiriyoruz. Patlıcan dilimlerini cam fırın kabına diziyoruz. Et soteyi patlıcanların üzerine paylaştırıyoruz. Tencerede kalan sosu da üzerlerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından alıp üzerlerine patates püresi koyuyoruz, tekrar fırına veriyoruz. 5-10 dakika sonra çıkarıp servis ediyoruz.

Talaş Böreği

4-6 yaprak milföy hamuru, 300 gr. yağsız kuzu but kuşbaşı, 1 adet iri boy soğan, 1 adet havuç, 1 avuç bezelye, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 3 su bardağı et suyu
Tuz, Karabiber, 1 adet yumurta sarısı.

Tereyağında ince doğranmış soğanları kavurun, etleri ekleyin ve suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Küp küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyin. Domates salçasını ekleyin 1 tur çevirin, et suyu, tuz ve karabiberi ekleyip etlerin tamamen pişmesini bekleyin. Etler piştiğinde hala su varsa tencerede, bu suyu süzün ve soğuması için kenara alın. Milföy hamurlarını unlanmış tezgâha alın. Hazırladığınız iç harçtan her birinin ortasına koyup bohça şeklinde veya her biri bir diğerinin üzerine gelecek şekilde kapatın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Şeftali Kompostosu

4 adet şeftali – soyulmuş, küp doğranmış, 1 litre su, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet çubuk tarçın, 1 dilim taze zencefil, 4-5 dilim limon, Derin bir tencerede su, şeker, çubuk tarçın, limon dilimleri ve zencefili karıştırın ve kaynatın. İçine şeftalileri ekleyip, 5 dk daha kısık ateşte pişirip soğuk servis edin.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler