HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gürsel Tekin'den şaşırtan bedelli askerlik açıklaması

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin bedelli askerlik konusunda açıklamalarda bulundu. Gürsel Tekin iktidar olmaları halinde siyasilerin bedelli askerliklerini kaldıracaklarını belirtti.

Gürsel Tekin'den şaşırtan bedelli askerlik açıklaması

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ancak Tekin'in açıklamalarının en çok bedelli askerlik kısmı dikkat çekti. Tekin, terör sorununun çözülmesi için siyasilerin çocuklarının da askere gitmesi gerektiğini belirterek, "Bizim çocuklarımızı askere gönderelim. Siyasetçilerin çocukları askere gitmeli eğer olağanüstü bir durum varsa. Söz konusu vatansa önce çocuklarımızı göndermeliyiz." dedi. Gürsel Tekin, iktidar olmaları halinde bedelli askerlik yapanların askerliklerini iptal edeceklerini söyledi. Hiçbir ayrım olmadan tüm siyasetçilerin çocuklarının bedelli askerlik olmaksızın askerlik görevini yerine getireceğini belirten Tekin, bütün külfeti yoksul çocuklara yüklemenin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Gürsel Tekin'in bedelli askerlik açıklaması ise şöyle:

"Bu ülkede barışı, kardeşliği, sosyal bütünlüğü düşünmek istiyorsak birinci önceliğimiz toplumsal duyarlılık içerisinde siyasetçilerin tamamı, başta sayın Cumhurbaşkanı'nın çocuğu, sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun oğlu ve bizim çocuklarımız. Bizim çocuklarımızı askere gönderelim. Siyasetçilerin çocukları askere gitmeli eğer olağanüstü bir durum varsa. Söz konusu vatansa önce çocuklarımızı göndermeliyiz. En az Stalin, Mao kadar bizim de duyarlı olmamız lazım. Yoksul, perişan vatandaşın çocukları şehit düşecek, biz de önümüzdeki seçimde hangi siyasi parti oyunu 2 puan daha yükseltebilir arayışı içine girmemiz bu bir vahim olaydır"

İKTİDAR OLURSAK BEDELLİ ASKERLİKLERİ İPTAL EDECEĞİZ

Bedelli askerlikleri iptal edeceklerini kaydeden Tekin, "Bütün nimetlerden siyasetçilerin çocukları faydalanacak, külfetleri de yoksul ailelerin çocuklarına yükleyeceğiz... Bunu kabul etmek mümkün değildir. Bedelli olanlar... Bütün o bedelli olanları iptal edeceğiz. Bakın sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu reddetti bedelli askerliği. Kaç tane siyasetçinin oğlu bedelli askerliği reddedebildi? Bu bedelliyi çocuklarınızı kurtarmak için mi çıkardınız? İktidar olursak bedelli askerlik yapanların askerliğini iptal edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak şuna emin olmanızı istiyorum, baştan 7 Haziran'dan itibaren sayın Genel Başkanımız, MYK'mız, parti meclis üyelerimiz, vekillerimiz bir tek şeye odaklandı; bu terör yangınını nasıl söndürebiliriz? Bu yangın konusundan nasıl bir katkımız olabilir. Sayın Davutoğlu dün aynen şu cümleyi kullandı; çok çaba sarf ettim. Sayın Davutoğlu bir çaba sarf etmediniz. Kimseyi kandırmayın" diye konuştu.

Bu durumda eğer CHP iktidar olursa; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak; Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun damadı Mehmet Talha Topçu gibi isimlerin askerlik görevini yerine getirmesi gerekecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler