HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güvenlik güçleri terörist örgüte sevkedilecek silahları ele geçirdi

ANKARA(ANKA) - Terörist örgüt Türkiye'den silah temin etmeye devam ediyor. Güvenlik Güçleri, güneydoğuda birbiri ardına yaptıkları operasyonlarda cephanelikler ele geçirdi.

TSK'nın internet sitesinden verilen bilgiye göre 1 Mart Pazar günü saat 7.00'de, Güvenlik Güçleri tarafından, Hakkâri Şemdinli'de yapılan arazi aramasında iki G-3 piyade tüfeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir makineli tüfek, 88 piyade tüfeği şarjörü, yedi savunma tipi el bombası, 371 piyade tüfeği fişeği, dört Roket atar sevk fişeği, sekiz El Yapımı Patlayıcı düzeneği, bir dinamit lokumu, 35 kilogram amonyum nitrat, 2,5 kilogram toz patlayıcı madde ve patlayıcı yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

1 Mart günü öğle saatlerinde ise Bölücü Terör Örgütüne gönderilmek üzere toprağa gömülü vaziyette uzun namlulu silahlar bulunduğu yönünde duyum alınması üzerine, Güvenlik Güçleri tarafından, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bir şahsa ait tarlada yapılan aramada iki Kaleşnikof piyade tüfeği, üç G-1 piyade tüfeği ve 3 adet şarjörü ele geçirildi. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmış ve bir kişi gözaltına alındı.

Aynı saatlerde Bölücü Terör Örgütüne silah sevkiyatı yapılacağı yönünde duyum alınması üzerine, Güvenlik Güçleri tarafından, Şanlıurfa Ceylanpınar'da, bir otomobilde yapılan aramada beş Kaleşnikof piyade tüfeği ve beş adet şarjörü, bir makineli tabanca ve iki adet şarjörü ele geçirildi. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatıldı ve bir şahıs gözaltına alındı. (ANKA)

(ORH/ÖZK)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler