HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güvenlikçi sayımız 6 ülkenin askerini geçti!

Türkiye'deki yaklaşık 217 bin özel güvenlikçi sayısı Avusturya, Belçika, Portekiz, Hollanda, Norveç ve Çek Cumhuriyeti ordularının toplam asker sayısını geride bıraktı.

Güvenlikçi sayımız 6 ülkenin askerini geçti!

Son yıllarda hızla gelişen özel güvenlik sektörü büyümeye devam ediyor.

Türkiye sahip olduğu yaklaşık 217 bin özel güvenlikçi sayısıyla Avusturya, Belçika, Portekiz, Hollanda, Norveç ve Çek Cumhuriyeti ordularının toplam asker sayısını geride bıraktı.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonu Başkanı Bülent Perut, özel güvenlik sektörünün Avrupa Birliği (AB) ve ABD’de özellikle 11 Eylül olaylarının ardından ciddi bir ivme kazandığını, bu gelişmeyle bugün bütün dünyada özel güvenlik hizmetinin verilmeye başlandığını kaydetti.

Perut, sektörün son yıllarda kazandığı ivmeyle hızlı bir büyüme yaşadığının altını çizerek, “Sektörün ekonomik büyüklüğü konusunda elde yeterli veri bulunmamasına rağmen genel olarak 3 ile 6 milyar dolar arasında olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Perut, Türkiye’de 2004 yılında 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un yürürlüğe girmesiyle resmiyet kazanan sektörde, 1430 faaliyet izni verilen özel güvenlik şirketi ile özel güvenlik görevlisi yetiştiren 737 eğitim kurumu bulunduğunu açıkladı.

Türkiye’de özel güvenlik sertifikalı 886 bin kişi olduğunu, özel güvenlik kimliğine sahip kişi sayısının 604 bine yaklaştığını bildiren Perut, “Şu anda aktif olarak çalışan özel güvenlik görevlisi sayısı 217 bin kişi” diye konuştu.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler