HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AÖF sınav sonuçları açıklandı, kayıt yenilemelerde süre daralıyor

23-24 Ocak 2016'da gerçekleştirilen sınavların ardından AÖF sınav sonuçları belli oldu. AÖF sınav sonuçları, öğrencilerin erişimine Açıköğretim Fakültesi'nden açıklandı. İşte detaylar...

AÖF sınav sonuçları açıklandı, kayıt yenilemelerde süre daralıyor

Açıköğretim Fakültesi öğrencileri Güz Dönemi AÖF final sınavların tamamlanmasının ardından derin bir nefes aldı. Diğer yandan ise 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖF soru ve cevapları beklendi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İşletme ve İktisat Fakültelerinde eğitim gören öğrenciler AÖF soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?, AÖF sınav sonuçları ne zaman belli olacak? gibi sorulara yanıt aradılar. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2015-2016 yılı güz dönemi final soru ve cevapları ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı ve soruların ardından AÖF sınav sonuçları da yayınlandı. Öğrenciler Açıköğretim Fakültesi'nde yer alan sonuç bölümünden T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak AÖF sonuçlarını öğrenebilecekler. AÖF sınav soru ve cevaplarını ve AÖF sonuçlarını aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

AÖF SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL EDİNİLİR?

Anadolu Üniversitesi resmi sitesi https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim üzerinden ilk olarak ‘Açıköğretim’ bağlantısına girdikten sonra Giriş Yap’ butonuna tıklamanız gerekmektedir. TC kimlik numaranız veya e-Posta adresinizi ardından ise, şifrenizi girdikten sonra AÖF ekranına giriş gerçekleşecek. Ardından AÖF sınav yerinizi öğrenebilirsiniz. Ayrıca sınava girmek için ihtiyacınız olan AÖF Sınav Giriş Belgesi’ni de yine aynı yerden edinebilirsiniz.

AÖF SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Güz dönemi vize sınavlarının ardından 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde güz dönemi AÖF final sınavları yapılacak. AÖF öğrencilerinin bahar dönemi vize sınavları 16 - 17 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İkinci dönem ilk sınavlarının ardından ise 04 - 05 Haziran 2016 tarihlerinde yaz dönemi final sınavları uygulanacak. Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 dönemi tek ders sınavı ise 16 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

**

2016-2016 AÖF SINAV SORUMLULUK ÜNİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ**

AÖF SINAV İÇİN HATIRLATMALAR

Açıköğretim Fakültesi, AÖF sınavlarının gerçekleşmesinden önce öğrencilere uyarıda bulundu. İşte AÖF sınav hatırlatmaları...
1-)Sınava gireceğiniz binayı, sınavdan en geç 1 gün önce görmeniz yararınıza olacaktır.
2-)Sınava girebilmeniz için gerekli olan belgeleri sınava gitmeden önce mutlaka hazırlayın.
3-)Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesneye izin verilmemektedir.
4-)Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunun.Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır.
5-)Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.
6-)Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
7-)Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.
8-)Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.

AÖF SINAV SÜRESİ VE SINAV OTURUMLARI

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir. AÖF sınavları Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır. Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7. yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.

AÖF SINAV GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 – 32 FF 0,00 Kaldı

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler