HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AÖF sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor

Güz dönemi AÖF sınav sonuçları konusunda meraklı bekleyiş devam ediyor. Öğrenciler 26-27 Kasım'da yapılan sınavların ardından AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar.

AÖF sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu... 26 Kasım Cumartesi ve 27 Kasım Pazar tarihlerinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi güz dönemi ara sınavları gerçekleştirildi. AÖF tarafından 2016-2017 akademik takviminde belirlenen tarihlerde gerçekleştirilen sınavların ardından öğrencilerin şu anda en fazla merak ettikleri konuların başında "AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu geliyor. Çeşitli nedenlerden ötürü lisans ya da önlisans eğitimlerini AÖF üzerinden tamamlamak isteyen öğrencilerin sayısı bir hayli fazla. Bu da demek oluyor ki, binlerce öğrenci AÖF sınav sonuçları için bekliyor. Yine günümüzde pek çok kişi ikinci bir üniversite diplomasına sahip olmak için yahut, önlisans eğitimini lisans eğitimine tamamlamak için AÖF'yi tercih ediyor. AÖF sınavlarının tamamı her sınav döneminde belirlenen iki gün içerisinde gerçekleştiriliyor. Öğrenciler için zorlu bir süreç olan sınav dönemleri sonrasında en çok aranan başlıklar, AÖF sınav sonuçları ve sınav soruları oluyor. Sınav soruları sonuçlar açıklanmadan önce alınacak puanı öğrenme aşamasında merak edilirken, AÖF sınav sonuçları açıklandıktan sonra ise eksikler hakkında değerlendirme yapma aşamasında kullanılabiliyor. Ancak nihayi sonuçlar Anadolu Üniversitesi'nin AÖF sınav sonuçlarını açıklamasıyla öğrenilebiliyor.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu nedenle öğrenciler en fazla, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, sorusuna yanıt arıyor. Daha önce de belirtiğimiz gibi her eğitim yılının başında AÖF de dahil olmak üzere üniversiteler Akademik Takvimi paylaşırlar. Bu takvimlerde sınavların hangi dönemde ve hangi tarihlerde yapılacağı bilgileri yer alır ancak sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bilgi bulunmaz. Bu nedenle öğrenciler AÖF sınav sonuçları için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nden yapılacak duyuruları dikkatle takip etmek zorundadırlar. AÖF sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe dair bir fikir yürütmemiz ise mümkün. Dönem sonu sınavlarının 14-15 Ocak 2017'de yapılacak olmasını göz önünde bulundurursak, Güz dönemi AÖF sınav sonuçlarının Aralık ayı içerisinde açıklanacağını söyleyebiliriz.

Güz dönemi 2016 AÖF sınav sonuçları açıklaması yine her zaman olduğu üzere Açıköğretim Fakültesi'nin resmi internet sitesinden duyurulacak. Adaylar sonuçların açıklanmasının ardından sisteme giriş yaparak sınavlardan aldıkları neticeleri öğrenebilecekler. Bunun yanında sonuçlar posta yolu ile öğrencilere gönderilmeyecektir.

2016-2017 AÖF SINAV TARİHLERİ

AÖF sınav takvimi eğitim yılının başında yayınlandı. Buna göre güz dönemi ara sınavları 26-27 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi. 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde yapılacak dönem sonu sınavları ile Güz dönemi tamamlanacak ve eğitime yarıyıl tatili ile ara verilecek. Ardından bahar dönemi ara sınavları ise 15-16 Nisan 2017'de yapılacak. 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak dönem sonu sınavları ise Bahar döneminin sonunu işaret ediyor. 15 Temmuz 2017'de ise öğrenciler tek ders sınavına girebilecekler.

GEÇMİŞ SORULAR SINAVA HAZIRLIK AŞAMASINDA ÖNEMLİ

Geçmiş dönemde çıkmış AÖF sınav soruları gelecek dönemlerde yapılacak sınavlar açısından önem taşıyor. Öğrenciler sınavlara çeşitli kaynaklardan ve e-Kampüs Sistemi'nden çalışıyor. Yine bu sistemden geçmiş dönem sorularına ulaşmak mümkün. Bu sorular test şeklinde yapılan sınavlar hakkında fikir sahibi olunmasına fayda sağlıyor. Ayrıca bilgilerin test edilmesinde de geçmiş dönem soruları üzerinden değerlendirme yapmak son derece önemli. Son olarak 26-27 Kasım'da yapılan sınavın soruları da e-Kampüs üzerinden öğrencilerin erişimine açıldı. AÖF öğrencileri bu sisteme kayıtlılar ve burada yer alan eğitim ve bilgilerden kolayca yararlanabiliyorlar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler