HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hac kur’aları 24 Temmuz'’da çekiliyor

Muğla, Aydın ve Denizli illerinde İrşat etkinliklerine katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetimi ve İletişim Daire Başkanı Dr. Ömer Menekşe, Kurşunlu Camiinde merkezi sistem ile vaaz verdi.

Vaazında bu yıl Ramazan ayının temasının ‘Helal Kazanç, helal lokma’ olduğunu belirten Menekşe, “’insanın bütün azalarının oruç tutması gerekir. Gözün oruç tutsun ki, harama bakmasın, elin oruç tutsun ki harama el atmasın’’ dedi. Suudi Arabistan hükümetinin bu yıl hac kontenjanında sınırlama getirdiğini belirten Menekşe, “Suudi Arabistan’da Kâbe etrafında yapılan düzenleme nedeniyle Türkiye dahil birçok ülkeye kota getirildi.

14 bin kişinin hacca gidememe riski ortaya çıktı. Bugüne kadar yaklaşık bin kişi hakkından feragat etti. İnşallah seneye bu kardeşlerimiz Hac’ca gidecek. Yaklaşık 15 bin kişi bu yıl kutsal topraklara gidemeyecek. Bin kişi hakkından feragat ettikten sonra geriye kalan 14 bin kişi için 24 Temmuz’da saat 11’de Diyanet İşleri Başkanlığında kura çekimi olacak. Hac Koordinasyon Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda böyle bir uygulama yapılacak. Bu yıl Hac görevini yerine getiremeyen kardeşlerimiz inşallah önümüzdeki yıl bu görevlerini yerine getirecekler” dedi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler