HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Hacettepe'yi kazandım' demişti, gerçek çok farklı çıktı

Meslek lisesi mezunu olmasına karşın Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazanan sosyal medyada gündem olmasının ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve milletvekilleri bile sosyal medyadan N.K'yı kutladı. Ancak çok geçmeden N.K'.nın üniversiteyi kazanmadığı, sınav sonuç kağıdında oynama yaparak herkesi kandırdığı ortaya çıktı.

'Hacettepe'yi kazandım' demişti, gerçek çok farklı çıktı

Radyo Televizyon Grafik Animasyon bölümü mezunu N.K., 2017 ÖSYS’de Hacettepe Tıp Fakültesi’ni kazandığını iddia ederek sosyal medyada paylaşımlar yaptı.

Gazetelere sayfa sayfa haber olan N.K sosyal medya hesaplarından da tebrikleri kabul etti. '2 saat uykuyla ders çalıştım' diyerek Facebook ve instagram hesaplarından hayalinin beyin cerrahı olmak istediğini belirtti. Genç kızın mezun olduğu okulun müdürü ilçe ve il müdürleri, ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz genç kızı tebrik edip ağırladı. Kahramanlık hikayesinin ardındaki gerçek ise günler sonra ortaya çıktı.

N.K.’nin üzerinde oynama yaptığı sonuç belgesiyle Hacettepe Tıp Fakültesi’ne kaydını yaptırdığı iddia edilirken, Hacettepe Üniversitesi bu öğrenciye ait herhangi bir kayıt olmadığını belirtti.

OYNAMA YAPMIŞ

Radyo Televizyon Grafik Animasyon bölümü mezunu olan öğrencinin sınav sonuç kağıdında oynama yaptığı, ancak sonuçlarda çelişki olmasına rağmen bu durumu kimsenin incelemediği anlaşıldı. N.K.’nin üzerinde oynama yaptığı sonuç belgesiyle Hacettepe Tıp Fakültesi’ne kaydını yaptırdığı iddia edilirken, Hacettepe Üniversitesi bu öğrenciye ait herhangi bir kayıt olmadığını belirtti.

Her şeyin yalandan ibaret olduğu anlaşılınca, milletvekilerinin twitlerini sildiği, bakanlığın ise resmi sayfasından paylaştığı başarı hikayesini erişime kapattığı görüldü. Öğrenci hakkında soruşturma başlatıldığı öne sürülüyor.

N.K., şunları söylemişti;

Hayalimde hep beyaz önlük giymek vardı. Dedemin doktor torunu olmak istiyordum. Lisedeyken herkes bana meslek lisesinden doktor olamayacağımı, burada okuyanlardan iyi bir meslek sahibi çıkmayacağını söylüyordu. Sonuçta da böyle bir başarı geldi. Bu başarımla örnek olacağım yüzlerce meslek liseli arkadaşım var. Onlara tavsiyem, hedeflerini belirlesinler ve çalışmayı bırakmasınlar.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler