HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hacı adaylarına kötü haber

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kabe çevresindeki çalışma sebebiyle bu yıl Türkiye'den 14 bin 800 hacı adayının hacca gidemeyeceğini açıkladı.

Hacı adaylarına kötü haber

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kabe çevresindeki çalışma sebebiyle Suudi Arabistan’ın ülkelere tanıdığı hacı adayı sayısını yüzde 20 azalttığını belirterek, “14 bin 800 hacı adayımız bu sene hacca gidemeyecek” dedi.Diyanet İşleri Başkanı Görmez, katıldığı 32. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açılışında hacca gidecek vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan’ın Kabe’nin etrafındaki inşaatlar dolayısıyla bu sene bütün tüm ülkeler için tanıdığı kotayı yüzde 20 azalttığını kaydeden Görmez, “Maalesef biz ülke olarak da kuralarımızı çekmiştik, hacılarımızla ilgili her türlü önlemi almıştık, ilgili binalarını kiralamıştık, hani hacımızın nerede kalacağı tespit edilmiş, eğitimlerimize başlamıştık. Ancak üzülerek belirteyim ki bütün çabalarımıza rağmen mevcut hacılarımızın yüzde 20’si yani 14 bin 800 hacı adayımız bu sene hacca gidemeyecek. Ancak biz onları gelecek sene mutlaka götüreceğiz. 14 bin 800 kişi nasıl elenecek? Bir hafta 10 gün bütün Türkiye’ye duyurarak gönüllü olarak gelecek seneye ertelemek isteyen vatandaşlarımızı tespit edeceğiz. Aynı şekilde noter huzurunda bir kura çekerek bu sene gidemeyecek ve gelecek sene gidecek hacı adaylarımızı belirlemiş olacağız. Bununla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çok üzgünüz” dedi.

Suudi Arabistan’ın aynı kısıtlamayı umreye gidecekler için de yapmaya başladığını belirten Görmez, “Suudi Arabistan’da aynı anda sadece 500 bin umreci bulunabilecek. Oradan boşalmalara da göre de her ülkeye sırayla umre vizesi vermeye başladı. Bu tabi Ramazan’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın marifetiyle 20 bin, seyahat acenteleri marifetiyle de 25 bin yani toplam 45 bin civarında Ramazan’da umreye gidecek vatandaşlarımızın az bir kısmının gideceğini gösteriyor. Bunun için de üzgünüz. Vize verdikçe biz umreye gidecek vatandaşlarımızı Ramazan’da umreye götüreceğiz. Ama bu sayı 20 bin 30 binleri bulacak gibi değil” şeklinde konuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler