HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hafta içinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek

Hava Tahmini Uzmanı Fevzi Tekin, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin bilgi verdi. Tekin, hafta içinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 8 ila 15 derece üzerinde seyredeceğini belirtti.

Hava Tahmini Uzmanı Fevzi Burak Tekin, bu hafta yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin son durumu bildirdi. Tekin, "Bu hafta hava sıcaklıkları oldukça yüksek olacak. Önceden yaptığımız meteorolojik değerlendirmeye göre de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 8-15 derece üzerinde seyredecek. Yağış beklentimiz yok. Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü dar alanda doğu kesimlerde yağış görülebilir fakat hava sıcaklıkları mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredecek'' dedi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de haftanın açık geçeceğini belirten Tekin, "Başkent Ankara'da 3 gün boyunca yağış beklemiyoruz, parçalı az bulutlu bir hava hakim. Günün en yüksek sıcaklığı 18-20 derece arasında değişebilir. Gece sıcaklıkları ise bir hayli yüksek 8-10 derece arasında kendini gösterebilir. Başkent'in Şubat ayı ortalamasına baktığımızda 7 derece olduğunu söyleyebiliriz. Başkent'te hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da üç gün boyunca yağış beklentisi olmadığını bildiren Tekin, "Parçalı az bulutlu bir hava hakim. En yüksek sıcaklık 20 derece civarında fakat Perşembe günü 2-3 derece bir azalış söz konusu olabilir. Gece sıcaklıkları ise 12 derece civarında. Uzun yıllar İstanbul'un hava sıcaklığı ortalaması 9 derece olduğunu söylersek yine mevsim normallerinin 10-12 derece hava sıcaklığının yüksek olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

İzmir'e bakıldığında parçalı ve az bulutlu bir havanın hakim olduğunu söyleyen Tekin, "İzmir'de de hava sıcaklığı 25 derece. Gece sıcaklığı ise 15-17 dereceler arasında kendini gösterecek" dedi.

Tekin, hafta sonu hava tahminleriyle ilgili ise, "Hafta sonuna baktığımızda yeni bir yağış sistemi ülkemizi etkileyecek. Cumartesi günü özellikle kuzey kesimlerde yağışları göreceğiz. Pazar günü ise iç ve doğu kesimlerde sağanak yağışları göreceğiz. Hava sıcaklıkları yağışla birlikte biraz azalabilir fakat yine mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek" açıklamalarında bulundu.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler