HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hain saldırı işte burada yapıldı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde askeri birliğe uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 1'i yüzbaşı 3 asker şehit oldu.

Hain saldırı işte burada yapıldı

Aynı bölgede daha önce yol kontrolü yapan askerler kameraya böyle yansımıştı.

Beytüşşebap ilçe girişine yakın bir bölgedeki 2'inci Köprü mevkiinde, operasyondan dönen askeri birliğe bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda, 3 askerimiz şehit oldu.

Kato dağı eteklerinde bulunan mevkiide frekans bozucu seyyar Jammer ve keskin nişancılarla yol tontrolü yapan askeri birlik kameralara böyle yansımıştı.

ŞIRNAK'TA BÜYÜK OPERASYON

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Ayvalık Köyü yakınlarında dün akşam biri yüzbaşı, 2'si er 3 askerin şehit edildiği bölgede, kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla hava destekli büyük operasyon başlatıldı.

Şırnak'ın Uludere ile Beytüşşebap İlçeleri arasında bulunan ve Beytüşşebap İlçesi'ne 25 kilometre mesafede bulunan Ayvalık Köyü yakınlarında, görevden dönen askerlere pusu kuran teröristler, roketatarlı ve uzun namlulu saldırı düzenledi. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, teröristlerin ilk açtığı ateş sonucu Tokat-Ataköy nüfusuna kayıtlı Yüzbaşı Erdal Okul, Adana-Yüreğir nüfusuna kayıtlı Jandarma Komando Er Yusuf Aktan ve İstanbul nüfusuna kayıtlı Jandarma Komando Er Onur Karakuş adlı 3 asker şehit oldu. Kısa süren çatışmadan sonra teröristler, karanlıktan faydalanarak ormanlık alana kaçtı.

Şehit düşen askerlerin cenazeleri önce Şırnak Asker Hastanesi'ne buradan da sabah saat 04.00'da Diyarbakır Asker Hastanesi'ne getirildi.

Şehitler için Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde 12.30'da tören düzenlenecek. Törene Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Hakkari programını yarıda kesen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin katılacak. Şehitlerin cenazeleri törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.

Çatışma sonrası kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla başlatılan hava destekli operasyon, sabah saatlerinde de devam etti. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümer Komutanlığı'nda konuşlandırılan insansız hava araçları kaçan teröristlerin izini sürerken, bu araçların gönderdiği koordinatlar doğrultusunda kobra helikopterleri de teröristlerin kaçış güzergahını yoğun bombardıman altına alıyor.Jirki Aşireti'ne mensup ve bölgeyi çok iyi bilen köy korucularının da katıldığı operasyonda, Büyük Kato Dağı'nın Başaran, Aşağıdere ve Mutluca Köyleri üçgeninden itibaren Besta Bölgesi'ne doğru yürütülen takip operasyonunda, kalabalık bir terörist grubunun kıskaca alındığı belirtiliyor. Bölgeyi çok iyi bilen korucuların eşliğinde eğitimli birliklerin karadan yürüttüğü operasyon kapsamında, 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Skorsky helikopterleri de bölgedeki hakim noktalara sürekli olarak asker sevkiyatı yapılıyor.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler