HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hain saldırıda yürek yakan detay!

Yüksekova ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Harunan Karakolu'nda görevli 3 askerin, Cengiz Topel Caddesi'nde yürürken yüzleri maskeli kişilerin arkadan saldırısı ile ilgili soruşturma sürüyor.

Olayla ilgili, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı, özel harekat polisleriyle terörle mücadele ekipleri sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, Mesut K, İslam B, M.Ali A, Orhan B., Bayram A. ve adı açıklanmayan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan 9 kişinin, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorguları sürüyor.

25 KEZ ATEŞ EDİLDİ

Açılan ateş sonucu şehit olan askerlerin, ilçe merkezindeki Zavanos işhanındaki elektronik mağazasından televizyon uydu kartı almak için geldikleri ve burada saldırıya uğradıkları öğrenildi. Görgü tanıklarının bazıları tek silah, bazılarının ise iki silahla askerlerin vurulduğunu anlattıkları kaydedilirken, uzman çavuş Köse’ye 13, erlerden Köse’ye 7 ve Yılmaz’a 5 kurşun olmak üzere toplam 25 kez ateş edildiği anlaşıldı.

Olay yerinden toplanan boş kovanlar inceleme için kriminal laboratuvara gönderilirken, üç askerle beraber gelen karakol astsubayının baş başa bir alışveriş yapmak için üçlüden ayrılmasıyla ölümden döndüğü öğrenildi.

ANNESİNE CEP TELEFONU ALIP GÖNDERMİŞ

Şehit Yunus Yılmaz'ın çarşıya çıktığı Yüksekova'da saldırıya uğramadan önce gittiği bir işyerinden annesine cep telefonu aldığı ortaya çıktı. Yılmaz'ın cep telefonu aldıktan sonra babası Saim Yılmaz'ı arayarak, "Anneme cep telefonu aldım. Onu kargo ile gönderdim" dedi. Bunun üzerine baba Yılmaz'ın da, "Paran yoktu neden aldın" dediği öğrenildi.

ŞEHİTLER İÇİN İLK TÖREN HAKKARİ'DE

Saldırıda şehit olan 3 askerin cenazesi, Van'a gönderildi.

Helikopterle Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na getirilen şehitler için burada tören düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirildi.

Öz geçmişleri okunan şehitler, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani'nin duasının ardından Van'a gönderilmek üzere askeri helikoptere taşındı.

Buradaki törene Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Yalçın Baysal ile askeri erkan ve kurum amirleri katıldı.

VAN'DAN MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından Van'a getirilen şehitler için Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Duanın ardından şehit cenazeleri, iki uçakla memleketlerine uğurlandı.

Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Harun Ocaklı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen ile kamu kurum amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

(AJANSLAR)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler