HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hak-İş Filistin meselesini uluslararası arenaya taşıdı

ILO'nun Çalışma Konferansı dolayısıyla İsviçre'de bulunan Hak-İş heyeti, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve İsrail'in Filistinlilere yönelik şiddetini BM Cenevre Ofisi önünde protesto etti - Gana, Sudan, Uganda, Fas, Somali, Tanzanya, Kuveyt, Bahreyn, Malavi, Zambia, Tunus, Senegal ve Eritre'den sendika başkanları ve aktivistlerin de katıldığı gösteriyle Filistin meselesine uluslararası düzeyde dikkatin çekilmesi sağlandı

Uluslararası düzeyde Filistin meselesine dikkati çekmek isteyen Hak-İş, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve İsrail'in Filistinlilere yönelik şiddetini BM Cenevre Ofisi önünde protesto etti.

Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) 107'nci Uluslararası Çalışma Konferansı dolayısıyla İsviçre'de bulunan Genel Başkan Mahmut Arslan başkanlığındaki Hak-İş heyeti, Filistin meselesine uluslararası düzeyde dikkatleri çekmek için gösteri organize etti.

BM Cenevre Ofisi önünde, sivillere yönelik silahlı şiddete karşı mücadeleyi simgeleyen Kırık Sandalye Heykeli'nin bulunduğu meydanda düzenlenen gösteriye, Gana, Sudan, Uganda, Fas, Somali, Tanzanya, Kuveyt, Bahreyn, Malavi, Zambia, Tunus, Senegal ve Eritre'den sendika başkanları ve aktivistler de destek verdi.

"Yaşasın Filistin, kahrolsun İsrail" ve "Özgür Filistin, katil İsrail" sloganlarının atıldığı gösteriyle, Filistin meselesine uluslararası düzeyde dikkatin çekilmesi sağlandı.
\

- "Biz de bırakırsak Filistin kaybeder"

Gösteriyle ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Hak-İş Genel Başkanı Aslan, Kudüs'ün Filistinlilerin ebedi başkenti olduğunu belirterek, Kudüs'e dokunulmasına asla razı gelmeyeceklerini söyledi.

Filistin direnişini sonuna kadar desteklediklerini ve desteklemeye de devam edeceklerini vurgulayan Mahmut Arslan, "Filistin meselesi konusunda Türkiye'nin sergileyeceği tutum çok önemli. Bu iş Türkiye olarak bize kaldı, biz de bırakırsak Filistin kaybeder. Filistin halkına uygulanan baskıları, haksızlıkları, katliamları ve adaletsizliklerin kaldırılması için bu gösteriyi organize ettik." dedi.

Aynı zamanda Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Sendikalar Birliği Başkanı da olduğunu anımsatan Aslan, şunları kaydetti:

"Hak-İş olarak bütün sendikalarımızla dayanışma içerisinde Filistin meselesini gündemde tutmaya devam edeceğiz. Kudüs ve Filistin sadece Filistinlilerin sorunu, sadece Müslümanların sorunu olamaz. Kudüs ve Filistin bütün insanlığın sorunudur. Biz Hak-İş olarak, Kudüs'ün özgürlük mücadelesinde en ön saftayız. Ulusal ve uluslararası alanda yürüttüğümüz bütün faaliyetlerimizde Kudüs'e özgürlük talebimizi haykırıyor, İsrail'i ve iş birlikçi ABD ile bu katliama göz yuman bütün ülkeleri protesto ediyoruz. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere AB, İslam İşbirliği Teşkilatı ve dünyadaki pek çok uluslararası kuruluşun Filistin gündemiyle acil olarak toplanıp, Filistin'de yaşanan katliamların durdurulması için harekete geçmeye davet ediyoruz."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler