HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakan Fidan istifa etti: Arınç bombayı patlattı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere Müsteşarlık görevinden istifa etti.

Hakan Fidan istifa etti: Arınç bombayı patlattı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 10 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere Başbakan'a istifasını sundu. Fidan'ın istifa dilekçesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edildi.

Fidan, 25 Mayıs 2010'dan beri MİT Müsteşarı olarak görev yapıyordu. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ilan ettiği takvime göre, aday adayı olacak kamu görevlilerinin 10 Şubat 2015'e kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.

ANKARA'DAN ADAY OLACAK

Hakan Fidan'ın Ankara'dan milletvekili adayı olacağı öğrenildi. Fidan'ın görevini seçimlere kadar Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa vekaleten götürecek.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Başbakan Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Fidan’ın adaylığı için, “Hakan Bey yiğittir. Hangi görevi alırsa hakkını verir. Değerlendireceğimiz, görüşeceğimiz, istişare edeceğimiz hususlar var daha Hakan Bey ile ilgili her konuda her yerde pozitif dururum” ifadesini kullanmıştı.

ARINÇ: SÜPERMEN İNSANIN PARLAMENTOYA GİRMESİ İSRAFTIR

Fidan’ın istifa haberini öğrenen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, “Yaptığı görev bence daha önemli. Eğer vekil olacaksa her vekil onun yaptığı işi yapamaz. Sıradan bir milletvekili olacaksa bence bu görev çok daha önemliydi. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görürüm” yorumunu yaptı.

ARINÇ'IN AÇIKLAMASININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler