HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari, Uludere yürüyüşünde savaş alanına döndü

DBP'nin, Uludure'de 34 kişinin öldüğü olayın yıldönümü nedeniyle düzenlediği yürüyüş sonrası çıkan olaylarda göstericiler polislere taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırdı.

HAKKARİ, (DHA) - Atılan molotofların isabet ettiği bir zırhlı polis aracı alev alırken, TOMA'nın su sıkmasıyla güçlükle söndürebildi.

DBP Hakkari il binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, DBP Hakkari İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, Emine Berivan Akboğa'nın da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, ellerindeki 'Türkçe ve Kürtçe 'Roboski’yi unutmadık. Unutturmayacağız' yazılı pankartla ve meşalelerle yürüyüş yaptı. Bulvar Caddesi'ne kadar yürüyen kalabalık adına DBP Gençlik Meclisi üyesi Tekoşer Kaynak açıklama yaptı. Kaynak, "Bundan 3 yıl önce Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Roboski köyünde hunharca bir katliam yaşandı. 34 gencin acımasızca katledileceği önceden belirlenmişti. Dönemin Başbakanı, Genelkurmay Başkanını tebrik etmiş ve katliamın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen tek biri soruşturma açılmamış, faillere yönelik tek bir hukuki işlem başlatılmamıştır" dedi.

POLİS ARACI ATEŞE VEDİLDİ

Yürüyüşten sonra Hakkari'nin Kıran ve Berçalan mahallelerinde bir araya gelen 100 kişilik gösterici, yola barikat kurup ateş yaktı. Göstericiler olay yerine gelen polis panzerine ses bombası, molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı. Valilik önündeki olaylarda atılan molotoflar zırhlı bir polis aracına isabet etti. Alev topuna dönen polis aracı, olay yerine gelen TOMA, itfaiye ve polislerin çabalarıyla 10 dakikada söndürülebildi.

Yanan araçta bulunan polis memuru güçlükle araçtan çıkabildi. Büyük hasar gören araç daha sonra olay yerinden valilik bahçesine çekildi.

Kıran Mahallesi Cezaevi kavşağında bir araya gelen 50 kişilik başka bir grup, cezaevinin nöbet kuleleri, İl Jandarma Komutanlığı binasına molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericileri gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylar ara sokaklarda sürüyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler