HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de 24 hedef imha edildi

Hakkâri / Dağlıca ve Yüksekova'da icra edilen hava hârekatı ile bölücü terör örgütü terör örgütüne ait 24 hedef (Doçka mevzi, barınak ve sığınak) imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın önemli yurtiçi olayları açıklamasına göre, dün, Hakkâri/Şemdinli-Yüksekova yolu üzerindeki Tuhi Köprüsünde tespit edilen el yapımı patlayıcı düzeneğinin imhası maksadıyla bölgeye giden bir taktik tekerlekli zırhlı aracına, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önceden döşenen el yapımı patlayıcının patlatıldı, uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu.

Genelkurmay Başkanlığı, "Saldırıda iki silah arkadaşımız şehit olmuş, üç silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmıştır" açıklamasında bulundu. Saldırıya derhal karşılık verilirken, bölgede başlatılan kara ve hava destekli operasyonda bir terörist silah ve teçhizatı ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı ayrıca şu açıklamaları yaptı:

"Bitlis-Hizan karayolunun kontrolü esnasında tespit edilen dört adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş, bölgenin emniyetini alan unsurlara, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca yapılan silahlı saldırıda bir silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede başlatılan kara ve hava destekli operasyon devam etmektedir.

BİR TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Hakkâri / Yüksekova'da, icra edilen operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet dolu şarjör, bir adet RPG-7 roketatar ve mühimmatı, iki adet el bombası ve bir adet havan mühimmatı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Hakkâri / Dağlıca ve Yüksekova'da icra edilen hava hârekatı ile bölücü terör örgütü terör örgütüne ait 24 hedef (Doçka mevzi, barınak ve sığınak) imha edilmiştir.

2 TERÖRİST TESLİM OLDU

Hakkâri / Merkez'de bir ve Hakkâri / Şemdinli'de bir olmak üzere, bölücü terör örgütünden kaçan iki terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Şırnak / Uludere'de, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yola döşenen Mayın/el yapımı patlayıcının patlaması sonucunda iki sivil vatandaş yaralanmıştır.

Hatay/Dörtyol'da, özel bir GSM şirketine ait baz istasyonuna, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce el yapımı patlayıcı kullanmak suretiyle yapılan saldırıda baz istasyonunda maddi hasar meydana gelmiştir." (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler