HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de askeri araç devrildi! Yaralılar var

Hakkari Çukurca'da bulunan Gündeş ve Ormanlı köyleri arasında 'Kirpi' adı verilen askeri araç devrildi. Hakkari Valisi Toprak, yaptığı açıklamada kazada 12 askerin yaralandığını ve yaralı askerlerin Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldıklarını söyledi. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de, bölücü terör örgütü üyelerine karşı Hakkari ve Bitlis kırsalında operasyon başlattı. Operasyonda 8 hedefin imha edildiği belirtildi.

Hakkari'de askeri araç devrildi! Yaralılar var

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde ‘Kirpi’ adı verilen askeri aracın devrilmesi sonucu 12 askerin yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgilere göre kaza, ilçenin Gündeş ve Ormanlı köyleri arasında meydana geldi. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Gündeş ve Ormanlı köyleri arasında asker taşıyan kirpi aracının kaza yaptığını ve 12 askerin yaralandığını söyledi. Yaralanan askerlerin ambulansla Hakkari Devlet Hastanesine getirildiği belirtildi.

HAKKARİ VE BİTLİS KIRSALINA OPERASYON

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari ve Bitlis kırsalına düzenlenen hava harekatı sonucunda tespit edilen teröristlere ait 8 hedefin imha edildiğini açıkladı. Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde ise 2 el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi.

TSK’dan yapılan açıklamada, 5 Haziran 2017 tarihinde Hakkari ve Bitlis kırsallarında icra edilen hava destekli operasyon kapsamında terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen 8 hedef (2 barınak, 1 muhabere sistemi ve 5 silah/malzeme deposu) Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından imha edildiği belirtildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri ifade edildi.

Ayrıca, Hakkari’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramalarında, Şemdinli’de bir el yapımı patlayıcı, Yüksekova’da bir el yapımı patlayıcı olmak üzere toplam 2 el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Bingöl/Genç’te, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında ise tespit edilen 2 sığınak içerisinde 20 tüp, 30 pil, 100 metre elektrik kablosu, 500 kilogram gıda maddesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi.

İHA


En Çok Aranan Haberler