HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de Barış Anneleri'nden 'Savaşı durdurun' çağrısı

Hakkari'de Barış Anneleri'nden  'Savaşı durdurun' çağrısı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA)-HAKKARİ'de, aralarında asker ve PKK'lı ailelerinin de bulunduğu Barış Anneleri Meclisi'ne üye bir grup kadın, yürüyüş ve basın açıklaması yaparak çatışmaların durdurulması çağrısında bulundu.

Hakkari'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binası önünde bir araya gelen Barış Anneleri Meclisi'ne üye yaklaşık 100 kadın, son zamanlarda başlayan çatışmalar ve askeri operasyonların bir an önce durdurulması için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetine 'Savaşı durdurun'çağrısındabulundu. DBP Hakkari il Eş Başkanı Emine Berivan Akboğa'nın da destek verdiğibasın açıklamasında, Barış Anneleri adına basınmetnini okuyan Hakkari Kent Meclisi Sözcüsü Perihan Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukların kanı üzerinde iktidarını büyütme istediğinde bulunduğunu ileri sürererek şöyele konuştu:

"Son süreçte AKP hükümeti ve yandaşları var olan barış sürecini bitirip savaştan taraf tuttular. Her savaş bir yıkımdır. Asker ve gerilla anneleri olarak biliyoruz ki, savaşta yitirilen gençler bizim gençlerimizdir. Savaştan yana olanların çocukları askere gitmezler. Amerika'da özel okuyup savaşın dışında kalmaktalar. Anneler olarak yitirdiğimiz onlarca çocuğumuz olmakta ve yitirmeye de devam etmekteyiz. Çünkü kanla beslenen iktidar ana yüreğini bilmemektedir. Recep Tayyip Erdoğan, çocuklarımızın kanı üzerinde iktidarını büyütmek istemektedir ve gençlerimizin kanına doymamaktadır. Biz anneler olarak sesleniyoruz. Bizim bir çocuğumuz askerde, diğer çocuğumuz gerillaların içerisindedir. Kardeş kanı bu ülkede çok döküldü ve dökülmeye devam ediyor.Savaşın kolay, barışın zor olduğunu biliyoruz. Bunun için sonuna kadar biz anneler olarak barıştan yana olacağız. Dökülecek her kanın karşasında duracağız. Savaş çığlıkları atanlara karşı barış çığlığını yükselteceğiz."

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler