HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de 'Cizre halkı yalnız değildir' yürüyüşü

Hakkari'de HDP ve DBP'liler, Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı uygulanarak yapılan operasyonu protesto için 'Cizre halkı yalnız değildir' yürüyüşü yaptı.

Hakkari'de 'Cizre halkı yalnız değildir' yürüyüşü

İki partinin il yönetimlerinin çağrısı üzerine yapılan yürüyüşe katılan ve aralarında HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan'ın da bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, Bulvar caddesinden Cumhuriyet Caddesine kadar yürüdü.

Buradan basın açıklamasının yapılacağı Hakkari Belediyesi önüne gelen gruba hitap edenNihat Akdoğan, ellerin tetikten çekilmesini istedi. Akdoğan, 8 gün boyunca sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre İlçesi'nde 22 kişinin yaşamını yitirdiğini ileri sürdü.

Cizre halkının yıllardır baskılara boyun eğmediğini söyleyen Akdoğan, "Cizre'deki halkımızın talepleri bugün hepimizin hem HDP'nin, hem DBP'nin, aslında bu siyasetin içerisinde yer alan bütün bileşenlerin kabul ettiği metinlerdir, kabul ettiği tüzüklerdir. Ama maalesef tam 9'uncu güne girmesine rağmen, AKP hükümeti bugünkü Başbakan orada hayatını kaybeden 22 sivili hiç görmüyor ve bir başsağlığı bile dilemiyor. Sarayın başkan olamamasından kaynaklı Kürtlere karşı topyekün bir savaş yapılıyor" dedi.

HDP Milletvekili Akdoğan, Şırnak'ın Cizre ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin özel seçilen yerler olduğunu vurgularken, "Biz de buradan söylüyoruz. Siz bize saldırarak, buradaki iradeye saldırarak aslında bizi daha çok güçlendiriyorsunuz" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler