HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de eğitime kar engeli

Hakkari merkez ve köylerinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Hakkari'de kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, kent merkezi ve bağlı köylerde ilk-orta dereceli okullar ile liselerin, etkili kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilerin ve hamile bayanların da idari izinli sayılacakları kaydedildi.

ARDAHAN SIFIRIN ALTINDA 18 DERECE

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceyle Ardahan'da ölçüldü. Hava sıcaklıkları, diğer bölge illerinde dün gece sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 15, Kars'ta 14, Erzurum'da 13, Erzincan'da 10, Tunceli'de 4, Iğdır'da 2 dereceye kadar düştü.

Bölgede, günün en yüksek hava sıcaklıklarının Tunceli'de 12, Iğdır'da 1, Erzincan'da 5, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 7, Ağrı'da 6, Kars'ta 5, Erzurum'da 2 derece olması bekleniyor.

Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Ağrı'da 7, Kars ve Erzurum'da 3, Ardahan'da 2, Erzurum'daki Konaklı Kayak Merkezi'nde 45, Palandöken Kayak Merkezi'nde 40, Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 15 ve Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 9 santimetre olarak ölçüldü.

Erzurum kent merkezinde camilerin şadırvanları ile süs havuzları dondu.

Ardahan'da soğuk hava nedeniyle Çıldır Gölü dondu. Yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü'nün üzerine vatandaşlar rahatlıkla çıkabiliyor.

Kızağı ile buzun üzerinde yürüyüş yapan ve kaymaya çalışan Burhan Kılıç isimli vatandaş, "Şu an buz kalınlığı beş santimi buldu. Yer yer 7 santimetreye ulaşıyor. Buz kalınlığı ortalara gittikçe inceliyor. Ancak kıyılarda rahatlıkla üzerine çıkılıyor. Bugünüzerine çıkıp kayabildim" dedi.

KAYAK MERKEZLERİNDEKİ KAR KALINLIKLARI

Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 57 santimetreyle Kartalkaya, en düşük 6 santimetreyle Uludağ'da kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki verilere göre, kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 57 santimetreyle Kartalkaya'da ölçüldü.

Kartalkaya'yı 35 santimetreyle Konaklı, 32 santimetreyle Palandöken, 31 santimetreyle Ilgaz, 15 santimetreyle Yıldıztepe, 9 santimetreyle Cıbıltepe, 8 santimetreyle Erciyes ve 6 santimetreyle Uludağ Kayak Merkezi izledi.

Kayak merkezlerinde bugün en düşük ve en yüksek sıcaklık tahminleri ise şöyle:

Merkez 13.12.2015 En Düşük En Yüksek
Davraz AB -4 6
Elmadağ S -4 0
Erciyes AB -8 -2
Ilgaz S -9 0
Kartalkaya S -4 0
Kartepe PB 0 4
Ladik KY -5 5
Palandöken PB -12 -3
Cıbıltepe PB -13 -2
Uludağ PB 0 5
Yıldıztepe S -9 0

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler