HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de 'İrademe dokunma' yürüyüşü

Hakkari’de aralarında HDP ve DBP’nin de yer aldığı Kent Meclisi, özyönetim açıklamalarına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan Hakkari Belediye Eş Başkanları için ‘İrademe dokunma’ yürüyüşü düzenlendi

Hakkari'de 'İrademe dokunma' yürüyüşü

Hakkari’de HDP ve DBP’nin de yer aldığı Kent Meclisi tarafından, özyönetim açıklamalarına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanarak Van M tipi Cezaevine konulan Hakkari BelediyeEş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi ve HDP Merkez İlçe Eş Başkanı İsmail Sihat Kaya için ‘İrademe dokunma’ yürüyüşü düzenlendi.

DBP Hakkari il binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP ve DBP’li yöneticilerin de yer aldığı kalabalık ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçti. Kalabalığın yürüyüş yaptığı güzergahta Zırhlı araçlar da yoğun güvenlik önlemi aldı.

Cumhuriyet Caddesi’nden Bulvar Caddesine kadar yürüyen yaklaşık 300 kişilik kalabalık, basın açıklamasının yapılacağı belediye binası önüne geldi. Aniden bastıran yağmur ise kalabalığa zor anlar yaşattı. Basın açıklaması yağmurun durmasından sonra yapıldı. HDP Hakkari il Yöneticisi Süleyman Kaplan, 7 Haziran Genel seçimlerinde 400 milletvekili isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu isteğine karşı Kürtlerin HDP’yi desteklenmesinin hazmedilemediğini vurguladı. Kaplan, şöyle konuştu:

"Kürt halkı 7 Haziran seçimlerinde Erdoğan’ın padişahlık hayalini bitirmiştir. Halkın iradesini esas almayan Erdoğan, Kürt halkına ve dostlarına karşı savaş açtı. Kürt halkı tüm yaşanan acılara rağmen her zaman barışı haykırdı, haykırmaya devam edecek. Her gün ölüm haberleri, tutuklamalar gün geçtikçe artmaktadır. Bu uygulamalarla mücadelenin bitirileceği düşünülmektedir. Oysaki artık Türkiye halkları gerek asker, gerek polis ve gerekse gerilla aileleri olsun bu gidişata çok ciddi bir şekilde isyan etmektedir. Tüm kamuoyuna çağrımızdır. Bitirilen barış sürecininbaşlatılması. Kürt Halk Önderi sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve görüşmelerin başlamasını, silahların susmasını, tutuklanan tüm Belediye ve parti il eş başkanlarımızınve yöneticilerimizin derhal serbest bırakılmasını, ölümlerin son bulmasını talep ediyoruz."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler