HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de Tahir Elçi protestosu

Hakkari'de Tahir Elçi protestosu

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)- DİYARBAKIR Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi Hakkari'de DBP ve HDP öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

DBP Hakkari il binasında bir araya gelen DBP ve HDP'liler, ellerinde taşıdıkları Tahir Elçi'nin posteriyle yürüyüşe geçti. Belediye önüne gelen kalabalık, burada Elçi için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu ardından kalabalık adına basın açıklamasını HDP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Asım Özcan okudu.

"TAHİR ELÇİ, SUİKAST SONUCU KATLEDİLMİŞTİR"

Tahir Elçi'nin Hrant Dink gibi suikast sonucu öldürüldüğünü ileri süren Özcan, şunları söyledi:

"Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde basın açıklaması yaparken kurşunlanarak katledilmiştir. Elçi'nin fikirleri ve mücadelesi ile baş edemeyen insanlık düşmanları onu öldürerek susturmayı seçti. Saray ve AKP hükümetinin savaş politikaları, kullandıkları devlet şiddeti, saldırgan dilleri ve üsluplarıyla dünyanın hiç bir yerinde görülmeyen keyfi, hukuk ve insanlık dışı sokağa çıkma yasakları , sivillere yönelik saldırı ve katliamlar, Suriye'deki iç savaşta El Kaide türevi IŞİD ve benzeri örgütlerin destekçisi olma politikaları bu suikastın nedenlerindendir. Tahir Elçi, 1500 yılında yapılmış olan Dört Ayaklı Minare'nin bir insanlık mirası olduğunu anlatırken katledildi. Bu Hrant Dink suikasti gibi bir suikat olduğu açık ve nettir. Hukuk ve adalet mücadelesini Tahir Elçi'nin bıraktığı yerden sürdürücek binlerce Tahir Elçi bugünden tezi yok, çalışmalarına devam edecek. Bu suikast karşısında Türkiye'nin tüm demokrasi ve barış güçlerini, vicdan sahibi yurttaşlarını, meslek örgütlerini ve sivil toplum kuruluşlarını siyasi partilerin seslerini yüksetmeye ve demokratik tepkilerini göstermeye çağırıyoruz."

Toplanan kalabalık basın açıklamasının ardınan sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler