HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de terör saldırısı: 8 asker şehit

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, PKK'lı teröristler yol kontrolü yapan askerlere saldırı düzenledi. Saldırıda 8 asker şehit oldu, yaralılar var.

Alınan bilgiye göre, Çukurca-Hakkari Karayolu Doğanlı bölgesinde, terör örgütü PKK mensupları yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 8 asker ise yaralandı. Yaralı askerler hastanede tedavi altına alındı. Ancak yaralılardan 3'ünün daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 8'e yükseldi.

Yaralı askerlerin Hakkari ve Çukurca'daki hastanelere kaldırıldığı öğrenilirken, çatışmanın devam ettiği bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi.

Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.

8 ASKER ŞEHİT OLDU

Gece saatlerinde ilk belirlemelere göre 5 askerin şehit olduğu açıklanmıştı. TürkSilahlı Kuvvetleri (TSK), sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile yaralanan üç askerin daha şehit olduğunu duyurdu.

TSK'dan yapılan açıklamada, "29 Temmuz 2016 Cuma günü saat 17.45 sularında, Hakkâri/Çukurca Taşbaşı köyü bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında yaralanan üç kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuş (toplam 8 şehit), ilk anda irtibat kurulamayan bir silah arkadaşımız yaralı olarak bulunmuş, ayrıca çatışmaların devamında ondokuz kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

"Bölgedeki söz konusu çatışmada yaralanan toplam yirmi beş kahraman silah arkadaşımızın hastanede tedavilerine devam edilmektedir" denilen açıklamada, "Müteakiben bölgede icra edilen hava destekli operasyonda, sekiz bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

TSK: İRTİBAT KESİLEN BİR ASKER ARANIYOR

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari-Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin yol kontrolü yapan askerlere yönelik yaptığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay'dan yapılan ilk açıklamada, 5 askerin şehit olduğu, 8 askerin yaralandığı, irtibat kesilen bir askerin de arandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"29 Temmuz 2016 Cuma günü saat 17.45 sularında, Hakkâri/Çukurca Taşbaşı köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, sekiz kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.

Ayrıca, çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup, arama faaliyeti ve bölgede bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hakkari-Çukurca Karayolunda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerler için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'da tören yapılacak. Törenin ardından şehit cenazeleri memleketlerine uğurlanacak.

Törenlerin ardından 25 yaşındaki Şehit Jandarma Teğmen Selim Coşkun Adana Kozan, 28 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemlı Çavuş İbrahim Betin Afyonkarahiser Sandıklı, 25 yaşındaki Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel İstanbul, 23 yaşındaki Şehit Uzman Çavuş Hüsnü Erkut Tokat Erbaa, 25 yaşındaki Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sercan Özkul Balıkesir Gönen, 23 yaşındaki Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş Sakarya Karasu, 23 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz Çorum ve 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Samat Aktaş Bursa Kemalpaşa'ya uğurlanacak.

PKK'lıların 2 gün önce, Siirt'te askeri araç geçişi sırasında uzaktan kumandalı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle 5 asker şehit olmuştu.

Şırnak'ta tank taburuna saldırı: 1 asker ağır yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesi Hisar Tank Taburu'na PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda 1 asker ağır yaralandı.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde PKK'lı bir grup terörist Cudi Dağı eteklerinde Hisar Tank Taburu'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.
Saldırıya anında karşılık veren güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı.

Çatışmada, ağır yaralanan 1 asker, askeri helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Karanlıktan yararlanarak ormanlık alana kaçan teröristlerin yakalanması için bölgedehava destekli operasyon başlatıldı.

TSK: 35 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekatları sonucunda 35 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "30 Haziran 2016 tarihinde gece yarısından hemen sonra Hakkari/Yüksekova, Beybuta T. Üs Bölgesine, 3 ayrı grup halinde sızma girişiminde bulunan BTÖ mensubu teröristlerin, keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilmesi üzerine düzenlenen hava harekatı sonucunda 23, kara harekatında ise 4 olmak üzere toplam 27 BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Çukurca bölgesindeki çatışmalarda etkisiz hale getirilmiş olan 8 BTÖ mensubu terörist ile birlikte toplam şu ana kadar 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Bölgede bulunan teröristlere yönelik olarak operasyonlara halen devam edildiği bildirildi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler