HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halfeti'de PKK'lı Sakine Cansız'ın kod adıyla Kadın Merkezi açıldı

Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde, PKK'nın kurucu üyelerinden olan Sakine Cansız'ın kod adı 'Sara'nın isminin verildiği Kadın Merkezi, HDP Milletvekili Dilek Öcalan'ın katılımıyla açıldı.

Halfeti'de PKK'lı Sakine Cansız'ın kod adıyla Kadın Merkezi açıldı

Halfeti Belediyesi tarafından yaptırılan Kadın Merkezi'ne, Fransa'nın Başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde öldürülen PKK'lı Sakine Cansız'ın örgüt içerisindeki kod adı olan 'Sara' ismi verildi. Kadın Merkezi, bugün düzenlenen törenle açıldı.

Merkezin açılışına HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, Halfeti Belediyesi Eş Başkanları Ayşe Durmuş ve Mustafa Bayram ile çok sayıda HDP ve DBP'li kadın katıldı. Zılgıt ve sloganlar eşliğinde açılışı yapılan kadın merkezini gezen HDP'li Dilek Öcalan, 'Sara' isminin verildiği kadın merkezinin çok büyük anlam ifade ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Biz kadınların bugün yapması gereken Sara yoldaşların anısı şahsında onların yarattığı değerlerine sahip çıkmak, bütün kadınların boynunun borcudur. Biz kadınların her yerde mücadelemizi yükseltmemiz gerekiyor. Kadınlar olarak yasakları tanımıyor ve yasakçı zihniyeti kınıyoruz. Bugün burada bulunmamıza vesile olan Halfeti Sara Kadın Merkezi'nin tüm kadınlara hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Pasta kesilerek açılışı yapılan kadın merkezinde kadınlar bir süre halay çekti.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler