HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı, ABD'de gözaltına alındı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın Rıza Sarraf soruşturması kapsamında gözaltına alındığı belirtildi. ​Atilla, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan yaptırımları delmekle suçlanan İran asıllı Türkiye vatandaşı iş adamı Rıza Sarraf'a, İran'la para akışı konusunda yardımcı olmakla suçlanıyor.

Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD New York’ta bulunan John Kennedy Havalimanı’nda gözaltına alındı.

SARRAF İLE AYNI DAVADAN DOLAYI GÖZALTINA ALINDI

Atilla’nın İran'a yönelik uygulanan yaptırımları ihlal etmekle suçlanan Rıza Sarraf ile aynı davadan dolayı gözaltına alındığı bildirildi. 22 Mart 2016'dan beri tutuklu olan İran asıllı iş adamı Rıza Sarraf, hem Türkiye'de hem de Birleşik Arap Emirlikleri'nde yönettiği şirketler ağıyla İran yaptırımlarının etrafından dolaşmakla suçlanmaktadır.

New York Başsavcılığı, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın gün içerisinde mahkeme önüne çıkarılacağını açıkladı. Zarrab davasını takip eden savcılık ofisi, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısının göz altına alınması olayı ile ilgili; "Şu an açıklama yapamayacağız," dedi.

AMERİKAN ADALET BAKANLIĞI BİLDİRİ YAYINLADI

ABD Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinden yayınlanan bültende, Türk bankacı, İran'a karşı ABD yaptırımlarını delmek ve diğer suçlamalarla ilgili olarak gözaltına alındı, ifadesinde bulunuldu.

Savunma makamı için, "Türk bankasındaki konumunu kullanarak, ABD finansal sistemine erişim olanağı sağladığı ve ABD yaptırımlarını çiğneyecek şekilde İranlı kişi ve kuruluşlarla yapılan uluslararası işlemleri gizlediği" iddiasının olduğu aktarıldı. Bildiride, Mehmet Hakan Atilla'nın Reza Zarrab'la birlikte çalıştığı zannının bulunduğu ifade edildi.

'İRANLI ŞİRKETLERE FİNANSMAN SAĞLAMA' SUÇLAMASI

ABD'li savcılar, Sarraf ve hakkında tutuklama kararı çıkarılan iki kişinin 2010 - 2015 döneminde aralarında Bank Mellat'ın da bulunduğu büyük İranlı şirketlere finansman sağladığını iddia etmektedir.

MEHMET HAKAN ATİLLA KİMDİR?

Mehmet Hakan Atilla Uluslararası Bankacılık 1970 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu.

Meslek hayatına 1995 yılında T. Halk Bankası A.Ş.'de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak başladı. Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde Uzman olarak görev aldıktan sonra Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

22.06.2007-11.11.2011 tarihleri arasında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yapan Atilla, 11.11.2011 tarihinden itibaren Uluslararası Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmektedir.


En Çok Aranan Haberler