HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamsi bizde neden pahalı?

Türkiye'de hamsinin kilosu 25 liraya kadar fırladı. Karadeniz'i paylaştığımız Bulgaristan ve Romanya'da ise hamsinin kilogramı 4 TL'ye satılıyor. Her yerde düşen hamsi fiyatları kafaları karıştırdı.

Türkiye'de hamsinin kilosu 15 – 25 TL arasında oynarken Karadeniz'e kıyısı olan Romanya ve Bulgaristan'da hamsinin kilosu 4 TL civarında satılıyor. Romanya basını hamsi bolluğundan dolayı fiyatların 5 leyi (yaklaşık 4 TL) civarına kadar düştüğüne dikkat çekerek, ucuz yemek tarifleri vermeye başladı.

CİPS GİBİ YİYORLAR

Romanya basını, kilosu 5 Lei yani 4 lira olan hamsiyi "Una bulanıp cips gibi yiyin en ucuz yemek" tavsiyelerinde bulunurken, Ukrayna'da ise hamsi daha ucuz. 1 kilo hamsi 25 Grivna'ya yani yaklaşık 3,5 liraya tezgahlarda.

Karadeniz'e kıyıdaş ülkelerde hamsi kültürü Türkiye'deki kadar büyük değil. Ancak yine de küçük boyutlardayken avlanan hamsiler kızartılarak kılçıklı şekilde cips ve meze gibi tüketiliyor.

DENİZ, AYNI DENİZ BALIK AYNI BALIK, FİYAT NEDEN FARKLI?

Herkes bu sorunun yanıtını ararken balıkçılar sorunu palamut ve çinekopun çok çıkmasına bağladı. Balığın az olduğunu söyleyen Karadenizli balıkçılar, ''Büyük balık ufak balığı yediği için hamsi azaldı. Yeni yeni Palamut ve çinekopun azalmasıyla fiyatlar da düşecek'' açıklamasını yaptı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler