HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamza Aydoğdu, öğretmen atamaları hakkında konuştu

Öğretmen atamalarının iptal edildiği yönündeki endişeler artarken, MEB İnsan Kaynakları Müdürü Aydoğdu'nun açıklamaları yüreklere su serpti. Aydoğdu, öğretmen atamaları iptali iddialarını yalanladı.

Hamza Aydoğdu, öğretmen atamaları hakkında konuştu

Öğretmen atamaları konusunda atılacak adımlar büyük bir umutla takip ediliyor. KPSS sınavlarının açıklanmasının ardından adaylar merakla öğretmen atamaları başvuru tarihlerini bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı geçen haftalarda yaptığı açıklamasında atamaların Ağustos ayında gerçekleştirileceğini belirtmişti. Ancak tüm atamaların bir sonraki karara kadar iptalinin açıklanmasının ardından adaylar ''Öğretmen atamaları iptal mi edildi?'', ''Öğretmen atamaları karardan sonra durduruldu mu?'' gibi sorulara yanıt aradılar. Tartışmalarda son noktayı Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu koydu. Öğretmen atamaları ile ilgili kişisel twitter hesabından açıklama yapan Hamza Aydoğdu, ''Öğretmen atamaları ile ilgili herhangi bir problem yoktur; atamalar belirtilen takvim doğrultusunda gerçekleştirilecektir'' dedi.

Diğer yandan Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu öğretmen atama başvurularının 31 Ağustos'ta başlayacağı açıklamıştı. Alınan son bilgiye göre öğretmen atama başvuruları 4 Ağustos'a ertelendi. Diğer yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha önce 7 Eylül olarak açıkladığı öğretmen atamaları, en geç 15 Eylül’de tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ise, 37 bin öğretmen ataması başvuruları için tarih vermişti. Bir televizyon programına katılan Aydoğdu atama başvurularının 31 Ağustos 2015 tarihinde alınacağını açıklamıştı, "Öğretmen atamaları için başvurular, 31 Ağustos'ta alınmaya başlanacak, 4 Eylül'de sona erecek. Öğretmen atamalarını da 7 Eylül'de yapacağız" diye konuşmuştu.

Bakan Avcı, öğretmen atamalarına ilişkin, "Ağustos ayı içerisinde yapacağız. 47 bin yasayla ihtas edilmiş kadrodur. Bu kadrolar bütün kamu kuruluşlarına bütçe kanunları çerçevesinde yasayla ihtas edilir. Bizim de ihtas edilmiş olan kadrodan 37 bininin bu yıl kullanılacağına dair Maliye Bakanlığı kararı var. Biz de ihtas edilmiş kadroların 37 binini bu yıl Ağustos ayında inşallah kullanacağız" demişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler