HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Harçlıklar, Twitter arkadaşına iyilik oldu

İstanbul'da yaşayan Mehmet Çapkın Twitter'dan tanıştığı arkadaşının kırtasiye malzemesi ihtiyacı üzerine arkadaşlarıyla harçlıklarını birleştirerek Diyarbakır'daki öğrencilere kırtasiye malzemesi aldı

Zeytinburnu'ndaki Abdülhak Hamit İlkokulu 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Mehmet Çapkın, Twitter üzerinden Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan Köprübaşı İlkokulu öğrencisi Mehmet Ali Maral ile tanıştı.

Çapkın, Maral'ın kırtasiye malzemesi ihtiyaçları olduğunu öğrenmesi üzerine, arkadaşlarıyla harçlıklarını birleştirerek, kalem, silgi, defter, kitap ve oyuncak aldı.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Mehmet Çapkın, Twitter'da takip ettiği Diyarbakır'da yaşayan arkadaşıyla sohbet ederken, kırtasiye malzemesine ihtiyacı olduğunu öğrendiğini söyledi.

Bunun üzerine kendisinin ne yapacağını düşündüğünü anlatan Çapkın, "Arkadaşım Mehmet bana 'biz mağduruz, çantalarımız, kalemlerimiz yok. Bazen bir kalemi iki kişi kullanmak zorunda kalıyoruz' dedi. Ben de 'Arkadaşlarla harçlıklarımızı toplar, size yardımcı oluruz' dedim. Dayıma da söyledim, dayım da çantaları aldı" diye konuştu.

- "İmkanımız olsa Diyarbakır'da kardeşlerimizle kucaklaşsak"

Çapkın, hediyeleri kargo ile Diyarbakır'a göndereceklerini belirterek, "İmkanımız olsa da keşke Diyarbakır'a gidip, kardeşlerimizle kucaklaşsak. Bu çantaları onlara vermek daha güzel bir duygu olurdu. Ama kargoyla yollayacağız" dedi. Kuran kursu hocasının, "Bir Müslüman kardeşimizin ayağına diken batsa biz Müslümanların o acıyı hissetmesi gerekiyor" sözünü hep aklında tuttuğuna dikkati çeken Çapkın, "Ben de o acıyı hissederek hareket ettim. Diyarbakır'daki kardeşlerimiz, bize gösterdiğimiz duyarlılık sebebiyle teşekkür etti. Arkadaşlarımız da ailelerimiz de bizi tebrik etti" ifadelerini kullandı.

- Dayı da destek oldu

Mehmet Çapkın'ın dayısı Remzi Can da yeğeni ve arkadaşlarının duyarlı davranışlarının kendilerini gururlandırdığını anlattı. Çocukların duyarlılığı karşısında büyükleri olarak kendilerinin de harekete geçmeye karar verdiklerini aktaran Can, şunları söyledi:

"Yeğenim ve arkadaşları önce harçlıklarını topluyorlar, sonra kendilerince birşeyler alıyorlar. Sonra benim dikkatimi çekti, 'Ne yapıyorsunuz?' dedim. Bana 'Dayı twitterden arkadaşımla tanıştık' dedi, durumu anlattı. Sonra biz de 'Birşeyler yapalım' dedik ve ardından başladık, destek olduk çocuklarımıza. Onların şuurlu gençler olarak yetişmeleri lazım." (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler