HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Haşim Kılıç: Çok vahim bir olay

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, gizli Suriye toplantısının ses kayıtlarının internete sızdırılmasıyla ilgili konuştu.

Haşim Kılıç: Çok vahim bir olay

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıç, şunları söyledi:

"Tabii ki bu konularla ilgili anayasal güvenceler yok değil, var. Şu anda bu yaşananlar uygulama ile ilgili sorunlar. Dolayısıyla bu uygulama ile igili sorunlarla mücadele ancak teknolojik gelişmelerle ve buna karşı üretilen tedbirlerle mümkün olabiliyor. Tabii biz şu anda ne olup bittiğini, ülkeden ayrı olduğumuz için yakından öğrenme fırsatı bulamadık ancak duyduğumuz kadar ile çok vahim bir olay bu. Gerçekten çok üzücü bir olay. Ülkemizin onuru ve ülkemizin dışarıdaki olan imajı adına fevkalade önemsenecek ve vahim olarak nitelendirilebilecek bir olay. Böyle bir şey olmuş olmasından dolayı üzüntü duyuyoruz tabi ama ülkemize döndüğümüzde bunun neden ve niçin, nasıl olduğu konusunda herhalde daha yakından bilgi alma imkanına sahip olacağız."

Kılıç, Twitter ve YouTube'la ilgili alınan kararlarla ilgili ise şöyle konuştu:

"Anayasamızda hem insanların hak ve özgürlükleri hem de anayasal düzenin korunması ile ilgili gerekli tedbirler alınmış durumda. Bütün bu sorunlar biraz uygulamadan kaynaklanıyor. Tabii ki bu konular mahkeme önüne geldiği için biz de bu konularda çok fazla konuşamıyoruz. Nitekim elimizde bunlarla ilgili özelikle bu Twitter'ın durdurulmasıyla ilgili bir başvuru var. Dün YouTube'un yasaklanması söz konusu olmuş. Onunla ilgili bir başvuru da olabilir, bu sebepten yakından bir değerlendirmeye tabi tutamıyoruz."

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler