HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hasta keçisini kurtarmak isterken trafik cezası kesildi

Hasta keçisini kurtarmak isterken trafik cezası kesildi

İzmir'in Karaburun İlçesi'nde, hasta keçisini plakasız traktörün arkasına yerleştirdiği tahta platforma bağlayıp köyden veterinere götüren Aşkın Davgana'ya, bir hayvanseverin şikayeti üzerine polis tarafından 252 lira trafik cezası kesildi.

Hayvansever Nur Şule Baylan geçen ay otomobiliyle Karaburun'a giderken, önündeki plakasız traktörün arkasında bir keçinin tahta platforma yatırılıp, bağlanarak taşındığını görünce önce fotoğrafını çekti, ardından da telefonla 155 Polis İmdat hattını aradı. Baylan Karaburun Kaymakamlığı'na da dilekçe yazıp, traktör sürücüsünün tespit edilip, ceza uygulanmasını istedi. Kimliği tespit edilen traktör sürücüsü Aşkın Davgana'ya, polis tarafından Karayolları Trafik Kanunu kapsamında plakasız ve tescilsiz araç kullanıp, trafik güvenliğini tehlikeye düşürmekten 252 lira para cezası kesildi.

Aşkın Davgana, yaşadığı yerde dağ ile bağlantılı bir araç yolu olmadığını, sadece traktörle ulaşım sağlanabildiğini, acil hastalık gibi durumlarda da traktörün arkasına yaptığı platformu kullandığını, şikayet edildiğinde de hastalanan keçisini veterinere bu şekilde götürdüğünü söyledi.

HAYVANA EZİYETTEN DE CEZA İSTEDİ

Hayvansever Nur Şule Baylan ise traktör sürücüsünün, bu şekilde taşıyarak keçiye eziyet ettiğini, 5199 Sayılı Hayvanların Korunması Kanunu ve Kabahatler Kanunu çerçevesinde ceza kesilmesi gerektiğini belirterek, Karaburun Kaymakamlığı'na itirazda bulundu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler