HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hastane çalışanlarından eylem

Karabük'te özel bir hastanenin çalışanları 7 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Hastane önünde toplanan grup adına açıklama yapan İrem Saraç, 7 aydır hastane çalışanları olarak maaş alamadıklarını ve buna rağmen hiçbir menfaat göstermeksizin buradan ayrılmadıklarını söyledi. Saraç, "Aralık ayında, Vali İzzettin Küçük ve Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin desteği ile hastane yöneticileri görüşülmüş, Aralık ayı sonuna kadar hastanenin düzeleceği yönetim tarafından bize bildirilmiştir. Buna rağmen hiçbir iyileştirme olmadığı gibi, iyi niyetimiz ve çalışma şevkimiz sömürülmeye devam edildi. Burada toplanmamızın tek amacı sadece bizlerin hakları alınması için değil, ilimizde özel hastane hizmeti tekele düştüğünde hizmet alım kalitesi olumsuz yönde etkilenecek. Sadece bizler değil hepimiz mağdur olacağız. Burası ateşi üzerinde ekmeği alın terinde olan bir şehir. Nasıl gece gündüz demeden bacası tüten bir fabrikamız varsa, burası da gece gündüz çalışan bacasız bir fabrika. Bu ateşi söndürmeyelim” dedi.

Konuşmanın ardından hastane için hazırlanan bir slayt izlenirken, hastane çalışanları gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra hastane çalışanları, hastanenin kapanmaması ve emekleri karşılığında alamadıkları maaşları için dilek balonları uçurdu.

BELEDİYE BAŞKANINDAN TAM DESTEK

Eyleme destek veren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, en az mağduriyetle atlatılması için ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını söyleyerek, "İki aşamada bu olayı takip etmeliyiz. Birincisi hukuksal alanda diğeri ise işverene bazı yaptırımların yaptırılması. Geçen haftaki görüşmeme göre, hastane sahipleri bana Pazartesi gününe kadar bu işi çözmezsem gerekli işlemleri yapacağım dedi. Bana kendilerinden gelen son cevap ise, çalışanların bir aylık idari izinli sayılmaları ve hesapların bir ay sonra kesilmek üzere yarın İŞKUR'a başvuracaklar. Yarın bu olayı tekrardan takip edeceğiz ve bunu başarırsak geçmişe dayalı haklarınızı koruyarak en azından en kötü bir iki sonra işsizlik maaşlarınızı almanızı sağlamaya çalışacağız. Diğer aşamada ise Baro ile görüşerek, hukuksal destek alarak geçmiş haklarınızı korumak için mücadeleye gireceğiz. Ben sizin en az zararla bu olayı atlatmanız için elimden geldiğince yanınızda olacağım” dedi.

Eyleme Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, CHP, SP ve DSP Belediye Başkan Adayları, Çelik İş Sendikası ve KARDEMİRişçileri ile STK temsilcileri de destek verdi.

En Çok Aranan Haberler