HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hastanede gaz sızıntısı paniği! Hastalar tahliye ediliyor

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gaz sızıntısı nedeniyle hastalar tahliye edildi. Hastane önüne gelen çok sayıda ambulans, yoğun bakım ünitesindeki hastaları alarak kentteki diğer hastanelere taşıdı. Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, kentte hastanede oksijen sisteminde yaşanan sıkıntıdan dolayı oksijene bağlı hastaları tedbir amaçlı başka hastanelere sevk ettiklerini söyledi.

Adana'nın Yüreğir ilçesindeki hastanenin genel cerrahi. çocuk ve dahiliye yoğun bakımlarının bulunduğu katta henüz bilinmeyen bir nedenle gaz sızıntısı meydana geldi. Duman ve gaz dedektörlerinin devreye girmesi üzerine hastanede panik yaşandı.

150 HASTA YOĞUN BAKIMDAYDI

Hastaneye çok sayıda ambulans, polis ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) ekibi sevk edildi. Yoğun bakımdaki yaklaşık 150 hastadan 30'u sedyeyle dışarı çıkartılarak, ambulanslar ile kentteki diğer hastanelere nakledildi.

"YOĞUN BAKIMDA OKSİJEN SİSTEMİNDE SIKINTI YAŞANDI"

Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, şu ana kadar 10'un üzerinde hastanın başka hastanelere sevk edildiğini belirtti. Özsoy, "Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda oksijen sisteminde sıkıntı yaşanmıştır. Bundan dolayı oksijene bağlı hastalar tedbir amaçlı kentteki başka hastanelere sevk edildi." dedi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

ADANA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, merkezi gaz sisteminin oranlarının düşmesi üzerine tedbir amaçlı ameliyatları durdurduklarını belirtti. Özer, ”Bu süreçlerde gaz sisteminden tedavisi devam eden yoğun bakım hastalarını, sistemi arızayı görmek amacıyla 25 hastamızı kamu ve özel hastanelere tahliyesini sağladık. Şuanda herhangi bir sorun yok, hastalarımızı durumları iyi. Süreç devam ediyor, incelemelerimizi yapıyoruz. Merkezi gaz sisteminden destekle ameliyatı ya da yoğun bakımda tedavisi devam eden hastalar ve diğer hastalarda herhangi bir sorun yok. Şuanda hastanemizde her türlü hizmet devam ediyor” ifadelerini kullandı.

AA/İHA


En Çok Aranan Haberler