HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatay Valiliği'nden 3 şehit açıklaması

Hatay Valiliği, Hatay İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay M.C. emrindeki zırhlı araç ile kendi sorumluluk sahasında kaybolmadığını açıkladı.

Hatay Valiliği'nden 3 şehit açıklaması

Hatay Valiliği kendi resmi web sitesinde yaptığı yazılı açıklamada yazılı ve görsel yayın organlarında 3 subayın şehit edilmesiyle ilgili haberleri yalanladı. Valilik açıklamasında ilk olarak konu ile ilgili tahkikatın sürdürüldüğü bilgisini verirken Hatay İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay M.C. emrindeki zırhlı araç ile kendi sorumluluk sahasında kaybolmadığını bu nedenle de bulunması için de Hatay İl Jandarma Komutanı tarafından operasyonda görevli olmayan şehit subayların sevk edilmesi gibi bir durum söz konusu olmadığını açıkladı.

Ayrıca yayınlanan haberlerin aksine şehit subayların her üçünün de operasyonda resmi görevli olup, önceden planlanmış olan operasyon gereği bölgede bulundukları bilgisi verildi. Söz konusu operasyon faaliyetinin Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından İl Emniyet Müdürlüğü ile koordine edilerek Valilik makamının onayı çerçevesinde icra edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, “Güvenlik güçlerinin mezkur olayın meydana geldiği yerde yaptıkları operasyonun adli makamların uyarı ve kararlarına rağmen gerçekleştirildiği iddiası doğru değildir. Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen karar, burada detayına girilmesine gerek olmayan yasal zorunluluklardan kaynaklanmakta olup, operasyonun icrasına ilişkin değildir. Çatışma esnasında yaralanan askeri personel, çatışma ortamının izin verdiği ölçüde en seri ve ivedi şekilde sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir. İnsansız hava araçları, terörle mücadelede bölgenin coğrafi özellikleri de göz önüne alınarak, güvenlik kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmaktadır” denildi.

(CHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler